פחד מרופאים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/04/2011 | 03:32 | מאת: רונה

שמי רונה ויש לי תאומים בני חמש בשנה האחרונה הבן שלי פיתח "פחד" מרופאים. הוא ממש משתולל אצל הרופא ולא רוצה שיבדקו אותו לאחרונה היה אמור לעבור טיפול שיניים -סתימה וממש לא הצלחנו עם גז הצחוק להחזיק אותו בכסא זה לא היה כך בעבר ולא מצאתי גורם לשינוי הדרסטי מה עושים קשה לרופאים לטפל בו במצב זה אני ממש לא מצליחה לגשת אליו בנושא אודה לעזרה רונה

10/04/2011 | 23:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רונה, יש כיום רופאי שיניים לילדים (ומבוגרים), המתמחים בעבודה עם פוביה דנטלית. נדמה לי שראיתי אפילו כאן, ב'דוקטורס', פורום ייחודי לבעייה זו. רופאי שיניים המבינים ללבם של פחדני הטיפול, פיתחו טכניקות מגוונות שתכליתן לאפשר לפציינט לשתף פעולה. לעיתים מדובר בטיפולים קצרים מאד, בדמיון מודרך, במערך תגמולים ופרסים, ועוד. לפעמים, למרבה הצער, כאשר הטיפול חיוני ודחוף ואין אפשרות אחרת, אפשר להיעזר בהרדמה כללית. טיפול פסיכולוגי (קוגניטיבי-התנהגותי) יכול גם הוא לעזור, אם כי אני בספק אשר למידת המוטיבציה הפנימית שאפשר לגייס אצל ילד בגיל זה בהקשר של טיפול שיניים. מבינה לליבו יותר מכפי שניתן לתאר... ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים