בת 5 חרדה מאכילה ושתיה - דחוף !

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/04/2011 | 22:17 | מאת: חגי

בתי בת 5, ילדה בריאה ומקסימה, הולכת לגן טרום-חובה. החלה לפתח לאחרונה חרדה מאכילה ושתיה. טוענת שהיא מפחדת שאם תאכל או תשתה, יקרה משהו רע בתוך הגוף. חוששת מחיידקים שייכנסו לגוף עם המים. ביומיים-שלושה האחרונים המצב החריף, כך שהיא מסרבת לחלוטין לאכול ולשתות, אפילו מים. אומרת שאינה רוצה ללכת לגן כי שם יכריחו אותה לאכול והגננות לא יבינו אותה. אנחנו די משוכנעים שבגן לא מכריחים, הגננות ממש מצוינות וקשובות. מה ניתן לעשות ?! איך להגיב לאמירות שלה? האם יש פסיכיאטר ילדים שניתן לפנות אליו ?

10/04/2011 | 23:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חגי, לפני הפנייה לגורמי בריאות הנפש, אני מציעה לנסות להיות יצירתיים, ולבקש ממנה להגיע איתכם לרופא הילדים שלכם, שיוכל להסביר לה כיצד להישמר מחיידקים ומחלות. יכול להיות שאם היא תרגיש מידה של שליטה, היא תסכים לאכול ולשתות, גם אם תחילה זה יקרה בתנאים מסוימים (למשל - מים שהורתחו, או שתייה מבקבוק קנוי שזה עתה נפתח). הרשו לה להימנע מאכילה ושתיה בשעות הגן, ובקשו מהגננות להניח לה בנושא, כדי לא ליצור 'רווחים' משניים כמו תשומת לב עודפת או פינוק. אם היא מסרבת לאכול ולשתות מעבר למס' שעות, עליכם לפנות לרופא הילדים או לחדר מיון, כדי למנוע התייבשות או נזק בריאותי אחר. רק לאחר ההתייצבות אפשר לבקש התייעצות עם פסיכולוג ילדים או פסיכיאטר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים