פחד מאטליז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/04/2011 | 14:36 | מאת: מודאגת

היי הבן שלי בן שנתיים ועשרה חודשים יש לו בעיה כזאת שהוא בגיל שנתיים בערך נחשף למראה של כבש כשהוא תלוי במקרר באטליז עד עכשיו הוא נמנע מלהכנס לאטליז מתי שאני רוצה לקנות בשר הוא מחכה לי באוטו ומסרב להכנס אני לא לוחצת עליו ונותנת לו לפי החלטתו יש לציין שהוא אוכל בשר ועוף ודגים לראות כבש בחווה הוא נהנה אפילו פעם אחת הוא נכנס לאטליז אחר יש לו בבית משחק פאזל שהוא מתאים את הציוד לפי המקצוע החלקים הכי אהובים עליו זה להתאים את הציוד של הקצב האם יש מקום לדאגה או לטיפול או להמנע מלהעלות את הנושא וזה יעבור לבד יש לציין מבחינה התפתחותית הוא ילד מפותח מאוד ואין בעיות אחרות לציון

08/04/2011 | 00:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, אטליז הוא מקום שיכול להיתפס - לפחות בעיני אנשים מסיוימים - כמזעזע, אלים ואכזרי. ילד קטן שרואה בע"ח שהומת ונתלה במהופך על וו במקרר, עלול להזדעזע ולהיבהל, ולא הייתי רואה בכך משהו בלתי מובן או פתולוגי. המשחק בפאזל והעיסוק בכליו של הקצב מסייע לילד לעבד בדרכו התמימה את החוויה הקשה שחווה באיטליז, ולעסוק בנושא ממרחק בטוח. אני מציעה להניח לו, לוותר לו על ביקורים באטליז, ולא להעלות באופן יזום דיון בנושא. סביר להניח שהרתיעה תרגע עם הזמן, והחוויה תאבד מחריפותה גם ללא טיפול. בשמחות ליאת (צמחונית שלא נכנסת לאיטליזים כבר עשרים שנה בערך, מאותן סיבות ממש... :-( )

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים