האם ללמד ילד להחזיר???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/04/2011 | 09:26 | מאת: שנידן

שלום רבאני בדילמה לגבי חינוך או הנחיה לילדים.אני אמא לתאומים בני 4+ אני לא יודעת איך להנחות אותם כאשר הם אומרים נשכו אותי הרביצו לי משכו בשערות וכו'.ברור לי שגם בני הוא מהילדים המרביצים בגןץ.רק שאני דואגת שהוא ואחותו קטנטנים ונמוכים לגילם. פעם אמרתי" "תגיד לגננת" שיענישו את מי שהרביץ.אבל אני שומעת הורים אומרים: תרביץ חזק למי שמרביץ לך." מי צודק?אני מתחילה לחשוב שאני עושה מהילדים שלי "חנונים" מלשנים.אולי באמת כדאי ללמד להחזיר?? בברכת שבת שלום

04/04/2011 | 00:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, העולם שלנו מתאפיין בכ"כ הרבה אלימות, ובוודאי שאין צורך לעודד ילדים להתמודד מול תוקפנות בתוקפנות נגדית. חינוך טוב, לפחות בעיני, קורא לילד להימנע בכל מחיר מפגיעה בזולת, ומעודד וויתור והידברות (שהם אבני היסוד של ניהול קונפליקט). כאשר את אומרת לילד שלך "תרביץ למי שהרביץ לך" את אולי חוסכת לו את התואר 'חנון', אך את עלולה בעקיפין לסבך אותו בצרות צרורות בעתיד. חשבי על כל הקטטות בין בני הנוער במועדונים, שהחלו ממאבק כבוד והסתיימו לפעמים גם ברצח. בעיני, המסר הנכון הוא "התרחק ממי שמכה אותך ונוהג באלימות, וחפש לך חברים שיודעים לשחק יפה". זכרי שעוצמה אמיתית אין לה ולא כלום עם כוח הזרוע. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים