שלום...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/03/2011 | 22:27 | מאת: שירה

אני אימא לשני ילדים הגדול בן ארבע(במאי) והקטנה שנתיים וחצי. מזה מס שבועות בני הגדול עושה את צרכיו הגדולים במכנסים בכמות קטנה (סוג של איפוק ובריחה) זה קורה בשעות הבוקר בגן אך לא בבית מלבד פעמיים שלושה.יש לציין כי הילד גמול כבר שנתיים ונהג תמיד לבצע את צרכיו בשירותים. לאני ודעתי יש את ההרגשה שמשהו בגן מונע ממנו לגשת בזמן לשרותים. בנוסף בשבועים האחרונים הוא נשך פעמיים חבר מהגן דבר שלא נהוג אצלו אלו הם הפעמים הראשונות שהוא נושך ולא הננשך. ברצוני רק לציין כי בני בטיפול אצל מרפא בדיבור מזה שנתיים בעקבות בעיות אוזניים בילדות.חלה אצלו התקדמות רצינית לחלוטין עד כדי צורך לסיים לתקופה את הטיפולים. בגן הגננת אומרת שהילד לא מתקשר כל כך אך בבית ובמסגרות אחרות הוא פשוט פורח האווירה בגן לפי התרשמותי לא חמה במיוחד ויש לי ההרגשה שיש לילד רצון למשוך איליו צומת-לב. אשמח להכוונה תודה רבה על העזרה

02/04/2011 | 13:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירה, במקרים של דליפת צואה פתאומית, חשוב לפני הכל לגשת לרופא ולשלול בעיה כלשהי בשרירי הסגור. למרות שהאפשרות הזו קיימת,ברוב המקרים ההתאפקות היא תוצאה של עצירות קשה שהביאה לקקי שיצא בדרך מכאיבה, ואז, הילד מנסה להימנע מלגשת לשירותים עד שהקקי דולף החוצה. הסכנה במצבים אלה היא שזה יתפתח לסוג של מאבק עם ההורים סביב הקקי. אני מציעה (מעבר להתייעצות עם הרופא), לשתף גם את קלינאית התקשורת, ולבקש ממנה ליצפות בילד בגן ולתת מענה לקשיי התקשורת שלו שם. במקביל, היא תוכל להעריך אם קיימות בעיות נוספות, חברתיות או רגשיות, שיכולות להסביר את הנסיגה. כרגע, נסי להישאר רגועה, ולא להתייחס לבריחת הקקי מלבד החלפת בגדים מהירה. אם התופעה נמשכת, פני להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים