היצתאות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/03/2011 | 20:41 | מאת: מיואשת

שלום רב, בני בן ה 7 עושה לעיתים קרובות צואה במכנסיים. הוא טוען שאינו מרגיש שיש לו, אבל אחרי שהוא עושה הוא נוגע בזה והכי גרוע שזה לא מפריע לו. מה לעשות. אני מיואשת שכן הוא גמול מגיל שנתיים ופתאום הוא חזר לעשות בגיל 6 . חשוב לציין שלא כל הזמן הוא מפספס , אבל בתקופה האחרונה התדירות גדלה. אשמח לקבל את התיחסותך בהקדם שכן אנחנו לא מפסיקים להעניש אותו , ויש לי הרגשה שזה לא הפתרון הנכון. בתודה

28/03/2011 | 22:52 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, את צודקת מאד בתחושות שלך: ענישה ומאבקים סביב הקקי, לא רק שאינם יעילים, הם גם מחריפים את הבעיה ודוחים או מרחיקים את הפיתרון. אני מציעה לך לפנות, לפני הכל, לרופא הילדים שלכם, לתאר לו את הבעיה, ולוודא בעזרתו שלא מדובר בבעייה ממקור פיזיולוגי. חשוב לדעת שדליפת צואה יכולה להיות סימפטום של בעיה בשרירי הסגור, וחשוב לשלול זאת. גם אם הילד שלך בריא לחלוטין, יתכן שמדובר בבעיה ממקור רגשי, וגם אז חשוב לטפל בה, ולא לכעוס עליו בשל כך, גם אם נגרמת לכם מידה של אי נוחות. אני ממליצה לך לקרוא עוד על הבעיה. תוכלי לחפש בגוגל, תחת מילת המפתח "אנקופרזיס", ובמקביל, לפנות לעזרתו של פסיכולוג ילדים קליני, שינחה אתכם כיצד לתמוך בילד שלכם ולעודד אותו, וכיצד לבסס איתו תקשורת בריאה ונקייה ממאבק. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים