ילד בן שנתיים חסר ביטחון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/03/2011 | 15:03 | מאת: חלי

שלום רב, יש לן בן בגיל שנתיים וחצי השנה הוא נכנס לגן (לפני היה איתי בבית), בכל בוקר הוא בוכה כאילו וזה היה היום הראשון הוא נרתע מבנים ומקבוצות הוא מתחבר לילדה או 2 בגן כמעט ואינו משתף פעולה או יוצר קשרים חברתיים מאוד קשה לי במהלך היום בשל העובדה שבני בודד ולא טוב לו מה עלי לעשות??? חשוב לי לציין שהוא ילד חכם משבר בצורה שוטפת אך עדין מאוד האם להעביר גן זה הפיתרון?

28/03/2011 | 22:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חלי, בעיני, מעבר גן אינו הפיתרון, אלא אם את חושדת שמדובר במסגרת מזניחה או בלתי ראויה מהבחינה החינוכית. בהנחה שרשמת את בנך לגן טוב, עלייך להתאזר בסבלנות, ולנסות להבין מה מקור הקושי. לא ציינת מה אומרות הגננות, והאם גם הן חשות שאינו מתאקלם ואינו יוצר קשרים בגן. עלייך לזכור שילדים בגיל כה צעיר עדיין אינם זקוקים מאד לחיי חברה מעבר לשעות הגן, ועל פי רוב היוזמה לקשרים החברתיים אחה"צ היא של האימהות. חשוב לדעת האם בגן עצמו הוא אכן בודד, או שמא את משליכה עליו את הפחדים והדאגות שלך. לפעמים, ילדים חשים את האמביוולנטיות של ההורים כלפי הגן או כלפי הפרידה, ומגיבים בחרדה או הימנעות בעצמם. גם אם הכל בסדר, ואת מצויידת בעמדה הנכונה, עדיין - למרבה הצער - יש ילדים שבשנה הראשונה (ולפעמים גם בהמשך) מתקשים מאד להיפרד בבוקר מההורה. בדר"כ, זמן קצר אחרי הפרידה הם מצליחים להתגבר ולתפקד בגן בצורה טובה, ואילו ההורה נותר עם תחושה מחורבנת לאורך היום כולו. אני מציעה לתשאל קצת יותר את צוות הגן, ולהביא בחשבון גם את התרשמותם. כדי לתרום יותר לבטחונו העצמי והחברתי של בנך, תוכלי לנסות ליזום מפגשים בביתכם עם הילדים אותם הוא מחבב (מה רע בבנות? אולי יש בגן קבוצת בנים מעט יותר אגרסיבית שמרתיעה אותו? שווה לבדוק גם את זה), לעודד אותו ליציאות קצרות לבתים של אחרים, אך רק במידה שנכונה לו. אם את ממשיכה להיות מודאגת לאורך זמן, התייעצי שוב בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים