שלום ליאת,אנא נסי לעזור לי.תודה מראש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/03/2011 | 20:29 | מאת: דגנית

שלום . רגילה איתך שנים בפורום ולכן מבקשת עזרתך,למרות שאני לא בקטגורית הגיל הנכונה,אם לא בתור פסיכולוגית או אדם אז בתור אמא לילדים ואשה וכו,אנא נסי לעזור.תודה רבה אני בת 24,מעולם עוד לא היה לי חבר ולא יצאתי עם בחורים תמיד הייתי ילדה טובה של אמא,ואבא,חרוצה קשובהושמורה מה שנקרא התחלתי קשר עם בחור בן גילי,הוא היה איתי בצבא והיינו ידידים ממש ממש טובים הבעיה שלי היא כזו-הבחור מקסים,יש בו הכול,בה"-יופי אופי והכול,חוץ מאולי שאיננו מסורתי ולא שומר דת וכשרות ואני כן-אבל זה דברים שכמובן ניתן לשנות כל עוד רוצים ויש שת"פ בין הצדדים מה שקורה זה הדבר הבא,אנחנו נפגשים 3 פעמים בשבוע,יוצאים-או לפארק,או לבית שלי,או לרחוב לטייל או למסעדה או בית קפה, מעולם הוא לא הזמין אותי למנה,אלא אם קנינו פיצה זוגית ואכל חצי ואני חצי אז הוא רצה לשלם על הכול כי אכל ממנה ולא נתתי לו, אבל...מעולם לא היה מגע,לחיצת יד,חיבוק חם,-כל פעם שנפגשים הוא מחבק אותי ממש חזק,ואולי נשיקת שלום בלחי,אבל זה רגעי,זה לכמה שניות,ככה בהלוך וככה בחזור, אנחנו מדברים על כל מיני שמונצים ושטויות ועל החיים וכו,אבל...לא יותר מידי-הוא לא קורה לי בכינויי חיבה,אם אני לא מתקשרת הוא לא מתקשר אם לא מסמסת או כותבת אימייל הוא לא יוזם,וקשה לי עם זה כי אני מתקשה להבין אם זה ידיד טוב מאוד מאוד שעבר משבר של פרידה מהחברה שלו שהיה איתה שנתיים או 3,לפני כחודש ולכן רוצה למלא חלל חסר ומרגיש איתי בנוח,ומי יודע אולי זה יתקדם בעתיד,או שמא זה ממש חבר,שרוצה קשר,אבל אם כן למה לא מתקשר ולמה לא מחבק או נשיקה או משהו של התקרבות-אולי יש כאלה שלא מתחילים מייד? בכלל-רציתי לדעת,איך זה חבר ראשון?איך מתחילים קשר?האים זה ישר חיבוק נשיקה הזמנה לסרט או למנה שישלם עלי או שזה אחרת? אנחנו ילדים טובים,חלילה לא ישר מין וכאלה,מה שכן,רואים שבהתחלה הוא היה טיפה מעונין אולי ירד מזה אולי ממשי ךאני לא יודעת,הבחור נורא ביישן-אולי הוא סגור ומופנם ולא יודע אם ארצה בקשר אז נוהג ככה ונרתע מנשיקה חיבוק ארוך מידי או כינויי חיבה? מצד שני כן בסמסים קורא לי דגניה ולא דגנית וכאלה,אז זה כן כינו יחיבה אולי?אבל לא בגלוי..ולא יפה מתוקה או כאלה, אני לא מבינה,הוא מטעה אותי,פעם הוא שאל אם רוצה ערב סרט בבית שלי או שלו אמרתי כן יהיה נחדמ אבל מאז לא יזם כלום ועבר חודש-אנחנו יוצאים איזה חודש פלוס מינוס לא ספרתי אולי אפילו פחות, פעם הוא אמר שבפסח יקח מאביו את האוטו ונעשה טיול לכל הצפון כמה שרוצים יחד,רק שנינו-אבל שוב,נרתע מזה ולא חזר, בתחילה היה כותב אימיל םשל היי בלהבלה וכו שבועטוב ביי ועכשיו זה רק היי בלהבלה ביי ולא כל מיני נוספים כמו נהיה בקשר או לילהטוב חלומות פז וכאלה, אולי זה רק בראש שלי ההרגשה שהוא נרתע ממני אולי זה כך באמת?מה ההבדל בין ידיד לחבר איך יודעים ואיך לזרום עם המצב?אני רוצה ואתו ואוהבת אותו,מצד שני אולי הוא רוצה ואוהב אותי אבל מפחד או מתביש אולי זה רק פריקת שברון לב ולא רוצה קשר ממש,אולי כן רוצה ובוחן אותי איך אתנהג? אולי מפריע לו שאני חצי דתייה ופשוט מתרחק בגלל זה ובהתחלה לא ידע ספרתי לו תוך כדי אז סלד וברח?אז צלצלתי אני אליו בסופש,שאלתי מה שנמע וכו-הוא דבר יפה,היה מקסים,אבל שוב,כ הסופש לא צלצל אלי ואם לא הייתי מצלצלת זה לא היה בראש שלו מאידך,הייתי עצובה קרה לי משהו השבוע ופעמיים הוא צלצל בהפסקה של הלימודים לדרוש לשלומי ולשאול אותי אם כבר לא עצובה וכו\אוף...הוא מקסים ואני לא יודעת מה לעשות אנא ד"ר, עבור שני האימלים יחד ענו לי תשובה אשמח לדעת כמה שיותר תודה

28/03/2011 | 00:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דגנית, אכן מצב מבלבל ועמום. למרבה הצער, לא אוכל (למרות התיאור המפורט שלך) לדעת טוב ממך מה כוונותיו של הבחור. זה באמת קשה להבין מתוך התנהגותו, שמצד אחד לבבית ומתעניינת, ומצד שני מנומסת ומאופקת. אני מציעה להישאר מעט יותר סובלנית לעמימות הזאת, ולנסות להבין לאט לאט מה כוונותיו. תוכלי לנסות לשדר בעצמך מסרים 'מעודדים', כמו "היה נורא נעים איתך אתמול" או "אתה מתחיל להיות יקר לי", ולבחון את תגובותיו. אם אי הידיעה קשה לך, ואת פחות עסוקה ב"משחקי כבוד" תוכלי להיות ישירה יותר, ולהגיד לו שאת מאד מחבבת אותו, והיית רוצה לדעת כיצד הוא רואה את הקשר ביניכם. מדברייך עולה תמונה של בחור הגון, שיימנע מלפגוע בך, ולכן אפשר להניח שהוא לא ישלה אותך או יפגע ברגשותייך. ועוד משהו קטן - חיבוקים, נשיקות ומילות חיבה רומנטיות לא מתאימות לכל הבחורים כולם, ויש בהחלט בנים (ובנות) שמבטאים רגשות עמוקים, קרבה ואינטימיות בדרכים אחרות, במיוחד בשלבי הקשר הראשונים. מאחלת לך ימים של נחת, איתו או עם מי שיבוא בעקבותיו. ליאת

28/03/2011 | 01:11 | מאת: אני

שלום ליאת ראשית תודה רבה על ההתיחסות רציתי לדעת,היות ועוד לא התנסיתי לעולם, למה הכוונת במשפטיי ךהאחרונים? האים יש בחורים שבלי לשלם על המנה או לתת חיבוק או נשיקה,הם רוצים בקשר והם חברים,ולא סתם ידידים אבל מופנמים ולא מראים זאת? מהם סימני קשר ראשון חוץ מחיבוק ונשיקה? אני ביישנית לא מעט ומופנמת גםכן לעיתים אז אין לי האומץ כלכך להיות גלויה ולהגיד לו אוהבת אותך -איך רואה קשר ביננו וכו י אולי אפשרות אחרת? מה עם לזרום עם זה בתור ידיד ולראות איך יתפתח? מן הסתם דיי מפריע לי נגיד שאיננו קורא בכינויי חיבה,שהחיבוק רגעי ושנייתי בלבד ושאין לחיצת יד או מגע או נשיקה וכו מצד שני אוהבתאת זה שהוא לא ישר שולח ידייםף,שהוא מאופק ומתנהג יפה ובצורה מאוקפת ומנומסת איך שקראת לזה אם ככה איך את מציעה לי לנהוג ומה לעשות לבינתיים האים כן ליזום דברים-כי אמרתי כבר,שאם לא מצלצלת לא מצלצל אם לא כותבת לא כותב אם לא מבקשת להפגש לא נפגש אבל אם אני יוזמת הואכן עונה וכן מתקרב מה עושים? תודה רבה ולילהטוב

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים