מיואשתתתתתת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/03/2011 | 17:13 | מאת: אימוש

בני בן 4.5 מדבר בזמן גמול בגיל שלוש בגן שנה שנייה. יכול להיות שכבר כתבתי איפה שהוא על הבעייה אבל זה לא פוסק. לכל מקום שאנחנו ניכנסים הוא שם ידיים על העיניים או שעוצם עיניים ומרים ראש למעלה, לוקח לו זמן להשתחרר, ואז ממשיך לשחק עם בני גילו אבל לא כמוהם, הוא ניראה לי קצת שונה הוא מעדיף לשחק לפעמים לבד, שאני מבקשת ממנו לשחק עם אחרים הוא משחק שתיים שלוש דקות וממשיך לבד. בבית שהוא מזמין כבר חבר הוא לא נותן לו לקחת לו משחקים ואפילו מחביא את המשחקים שלו . היום ביקרו אצלנו דודים ושהם הלכו הוא התחיל לבכות שהוא לא רוצה להישאר לבד , האם זה מראה על אוטיזם?

19/03/2011 | 23:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אבחון בעיות התפתחותיות, לסוגיהן השונים, נעשה בזהירות ואחריות, לא דרך תיאור קצר כ"כ בפורום אינטרנטי. אם את מודאגת, פני למכון להתפתחות הילד, ובקשי אבחון מסודר. לאבחון מוקדם נושא עמו רווח כפול: אם אין שום דבר מדאיג, הוא מאפשר לנו להירגע, ואם מוצאים קושי - התערבות מוקדמת מגבירה את הסיכוי להדביק את הפערים, אם נוצרו כאלה. כרגע, איני רואה סיבה לייאוש פני לאבחון. חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים