הילד חזר לעשות במכנסיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/03/2011 | 04:28 | מאת: אופיר

שלום רב בני בן ה-3 כבר גמול מחיתולים מספר חודשים וידע כמעט תמיד לקום במהלך הלילה ולבקש ללכת לשירותים אך בחודש האחרון חל שינוי והוא חזר לעשות פיפי במכנסיים מדי לילה. בסך הכל הוא ילד מאושר ושמח וגם בגן אין לו שום בעיות. א. יש הסבר לזה? ב.מה אוכל לעשות בנדון?

15/03/2011 | 11:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אופיר, השליטה בסוגרים במהלך הלילה מושגת ברוב המקרים מאוחר יותר בהשוואה לשעות היום. זה מצב נורמלי, שאינו צריך להדאיג. מאחר ואתם עדיין קרובים מאד לתהליך הגמילה, קשה לדבר על הרטבת הלילה כעל נסיגה ממקור רגשי. זה נשמע יותר כמו הרטבה ראשונית, ויש להתייחס אליה כאל 'תאונה'. אני מציעה להצטייד בשעוונית טובה ובעוד קצת סבלנות. נסי להעיר אותו לפיפי לפני שאת הולכת לישון. זה לא יקצר את התהליך, אך יוכל לחסוך לך את הטרחה שבהחלפת המצעים. עודדי אותו על כל בוקר יבש ואל תכעסי על הפספוסים. עוד קצת... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים