האם להתחפש בפורים או לא?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/03/2011 | 18:29 | מאת: גיל

הייתי רוצה לדעת מה אתם מייעצים לי - להתחפש בפורים בקרוב או לא? פורים ממש עוד מעט ועוד לא החלטתי אם להתחפש או לא. פורים זה חג מאוד שנוא עלי כי אני ממש שונא להתחפש. מאז ומתמיד לא רציתי להתחפש ולבוא לבית ספר גם כי התביישתי וגם כי ההורים שלי לא הסכימו לקנות לי תחפושת חדשה כל שנה והייתי צריך לבוא עם אותה תחפושת 3 שנים ברצף וזה היה לא נעים לראות איך כל הילדים כל פעם עם תחפושת חדשה ומגניבה וזה עשה לי טראומה. גם בחטיבה תמיד ניסיתי לא לבוא לפורים לבית ספר או להתחמק איכשהו. אבל עכשיו אני בכיתה י' בתיכון ומצד אחד אני רוצה לעשות רושם טוב על כולם (כי בשנה ראשונה בתיכון כדאי שיהיה עלי רושם שאני כן משתתף באירועים חברתיים וכו' ושאני לא "מעאפן") ולהתחפש, אבל מצד שני אני ממש חושש ממה שיחשבו עלי ועל התחפושת שלי, כי אני גם ככה יודע שההורים שלי לא יהיו מוכנים להשקיע הרבה בתחפושת ובסוף זה יסתיים בתחפושת של חייל, שוטר או קוסם שלכולם כבר התחפשתי. אז אחרי כל הסיפור הזה מה כדאי? אני ממש חושש מזה.

14/03/2011 | 00:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גיל, ההחלטה אם להתחפש בפורים או לא (בטח כשמדובר בנער בגילך) היא עניין לבחירה חופשית. רוב הנערים בגיל זה כבר אינם נשענים על תחפושת פרי השקעתם של ההורים, אלא על מחשבה יצירתית ו"ראש טוב" של המתחפשים עצמם. נסה לגשש קצת אצל החברים שלך, ולהתרשם מה התכניות. תוכל לשוטט קצת בחנויות שמלאות בימים אלה בשפע רעיונות - פיאות, מגבעות, איפורים, זקנים ושפמים, אביזרים וגאדג'טים - ולקבל השראה. חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים