בת 6 שולטת בנו?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/03/2011 | 10:20 | מאת: שולי

בתי בת 7 שולטת בנו היא מחליטה לאחרונה איפה נלך ולא סבא וסבתא זאת ולא זאת... אני מאוד מודאגת חיבת מהר " כלים " לטפל בזאת (אגב היא עברה ניתוח לפני חודשים .אולי אנו פנקנו אותה לאחרונה ) חזרה לשיגרת חיים היא הכול מחליטה אפילו "עם מורה שלא מוצאת חן בעינה לא רוצה להגיע בית הספר" השמח לקבל תשובה מפסיכולגית מה דעת?.... ומה עלינו לעשות?..

14/03/2011 | 00:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שולי, ילדים ששולטים בהוריהם עושים זאת פשוט כי זה אפשרי עבורם. לפעמים זה קורה באמת לאחר אירוע קשה כלשהו (מחלה, גירושין, אובדן או "חס וחלילות" אחרות), כאשר ההורים, מתוך ניסיון לפצות את הילד על סבלו, נעתרים לכל גחמה, גורמים לילד להאמין בטעות שהחיים יתנהלו תמיד עפ"י רצונותיו, צרכיו ומשאלותיו. למרבה הצער, ילדים ששולטים על התנהלות הבית וההורים, אינם מאושרים כלל וכלל. לעיתים קרובות הם מפתחים פחדים ("אם אני מנהל את הבית, מי שומר עלי?"), בעיות התנהגות וקשיים חברתיים. לכן, עליכם לעשות הכל כדי להחזיר בהקדם את השליטה בבית אליכם. כאשר היא מביעה כעס, התנגדות או מורת רוח, תוכלו להגיב ולומר למשל -"אנחנו רואים שזה לא מוצא חן בעינייך, אבל אנחנו מחליטים לאן נלך. אנחנו סומכים עלייך שתתגברי, ואולי אפילו תהני בסוף אצל סבא וסבתא האלה...". באופן דומה, החזירו לעצמכם את הזכות (והחובה) להחליט מתי אוכלים, מתקלחים והולכים לישון, מתי קמים לביה"ס ומתי לא, לאן הולכים ומתי, מה קונים ומה לא, בקיצור - אתם מנהלי המשפחה. ידידותיים, אוהבים ומתחשבים - אך עדיין הסמכות העליונה בבית. זה לא תמיד פשוט להצליח בכך לבד, ולכן אני ממליצה מאד על פנייה להדרכת הורים קצרה שתקצר עבורכם את התהליך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים