ילדים ומיניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/03/2011 | 14:58 | מאת: אמא

שלום רב, אני אמא לילד מקסים בן שבע וחצי. ילד חמוד ורגיש, פעלתן, מעורב חברתית, יש לו חברים וחברות, קצת ביישן. לאחרונה נראה שהוא מתעניין במה שקשור למיניות. כבר פעמיים תפסתי אותו עם הילדה של השכנים (היא גדולה ממנו בשנה) משחקים בתחפושות ולפי מה שהבנתי מהאמא של הילדה - הם התנשקו והוא "הראה לה את הבולבול". בפעם הראשונה אמרתי להם שאני לא מרשה וזה לא מתאים, הם קטנים מדי וניתן לשחק אבל לא מורידים בגדים. עכשיו התקשרה אליי אמא של הילדה (היא לא כעסה) וסיפרה לי מה שקרה, הילדה לא התלוננה אלא סיפרה לה כבדרך אגב מה שקרה, ושלא הכריחו אותה אלא היא שיתפה פעולה מתוך סקרנות). המצב די הכעיס אותי כי אנחנו תמיד דואגים להבהיר לילדינו כאיברים זה איברים פרטיים, אוננות זה דבר טבעי והם יכולים לעשות זאת באופן פרטי ובחדרם אבל משחקים עם ילדים אחרים ואיברים פרטיים (כולל חשיפת איבריהם הפרטיים) היא אסורה בהחלט. מה שאותי מדאיג זה שלמרות מה שאמרנו עדיין קרה מה שקרה. אני רוצה לסמוך על הילד שלי, ושלא יקרה מצב שזה יחזור על עצמו שוב ואז אמהות של ילדים אחרים לא ירצו לתת לילדיהם לשחק עם בני מחשש ש... אולי אני מגזימה אבל אני תמיד עם היד על הדופק. כששאלתי אותו למה הם התנשקו הוא אמר "אבל את ואבא גם מתנשקים" והסברתי לו שאנחנו אנשים מבוגרים ולנו מותר, הוא עדיין קטן מדי וזה לא יאה. אני לא רוצה לעשות מזה עניין גדול, מצד שני חוששת להישנות כי זו כבר פעם שניה שזה קורה. ניחא אם זו היתה פעם ראשונה.. אבל פעם שניה ? הבהרתי לו שאני אוסרת עליו משחקים מהסוג הזה. שאלתי היא - מתי משחקים כאלו מדאיגים ? עד כמה עליי להיות עם אצבע על הדופק ? אני משתדלת לשמור שהילד לא ייראה חומר שלא מתאים לגילו (אינטרנט חסום חוץ מאתרי ילדים, גם בטלוויזיה), אבל אין לי שליטה על הכל. בבית הספר לא קרה שומדבר מיוחד, וכששאלתי אותו אם קרה לו משהו או מישהו נגע בו - הוא אמר שלא. יש לו גם אחות קטנה בת 5 בבית והם תמיד משחקים יפה, מעולם לא נחצה שם גבול ... אנחנו גם מקלחים אותם בנפרד ותמיד מבהירים שלא נכנסים לשירותים יחדיו. אודה לך על כל עיצה, וסליחה על האורך ! בתודה, אמא דואגת.

07/03/2011 | 22:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, למרות התמימות המיוחסת (די בצדק) לילדים צעירים, הם גם יצורים מיניים וסקרניים, ולכן משחקים 'אסורים' כגון אלה נפוצים כ"כ. ברוב המקרים, אין בהם כדי לסכן מי מהם, לבד אולי מה'מוניטין' המפוקפקים. אין לנו הרבה מה לעשות מלבד להדק את ההשגחה ולהתמיד בהסברה המותאמת לגיל (וניתנת במינון הנכון). חשוב לעשות מאמץ לשלוט בתכנים אליהם נחשפים הילדים (כפי שאתם אכן עושים), ולגייס גם את ההורים האחרים למאמץ דומה. תוכלי להתנחם בכך שבנך וחבריו נכנסים עתה לתקופת החביון, המתאפיינת בהתרחקות ממגע ומעורבות גלויה בין המינים, ככה שצפוי לך שקט יחסי עד גיל ההתבגרות, שם העניינים מתחילים להיות הרבה יותר מעניינים... :-) חזקי ואמצי ליאת

08/03/2011 | 10:48 | מאת: אמא

ליאת תודה רבה רבה לך, תשובתך הרגיעה אותי מאוד, הייתי די לחוצה. זה לא מסוג הנושאים שמדברים עליו עם חברות על כוס קפה ולא כולם חולקים בעיות כאלו חופשי, לכן כשזה קורה ההרגשה היא די איחס וחסרת אונים.... יש לי עוד שאלה - מה לעשות אם זה קורה עוד פעם ? אני חושבת שהפעם הוא הבין שמה שנעשה היה לא נכון... והוא שאל אותי אתמול - "אבל את ואבא מתנשקים - למה לי אסור ?" והשאלה מאוד לגיטימית... הסברתי לו שהוא עדיין קטן וכשהוא יהיה גדול יותר זה ייראה אחרת. אמרתי לו שאם אני תופסת אותו פעם הבאה זה יכול להביא למצב שהורים של חברים לא ירשו להם לבוא אלינו הביתה וההיפך. אני לא אוהבת לאיים, הבהרתי לו שאני לא כועסת אבל הוא ראה שכן הייתי נסערת (אבא שלו היה קצת יותר קליל בנושא). אז מתי אני צריכה להיות עירנית ולדאוג ? אני שונאת לבלוש אחרי הבן שלי ולפחד שזה ייקרה שוב... תודה. אמא

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים