בכי ללא סיבה אצל ביתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/03/2011 | 09:30 | מאת: קורין

בוקר טוב לך, שמי קורין ואני אמא לילדה כבת שנה וחצי בקרוב. (כרגע אני נמצאת בהליך גירושים מבעלי בגלל אלימות.) לטוהר ביתי יש התקפים של בכי ועצבים לא מוסברים כלל, היא מרגישה טוב אין לה חום או כול דבר אחר, פשוט יש לה התקפים של בכי ועצבים, אני דיי מיואשת מהמצב הזה כי אני באמת מנסה להבין אותה ומה מפריע לה, אבל אני באמת לא מוצאת סיבה לבכי שלה. אשמח לקבל איזשהיא הבחנה או הסבר. תודה מראש קורין

02/03/2011 | 00:53 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קורין, תינוקות ופעוטות, בעיקר בתקופה הפרה-וורבלית שלהם (לפני שהם מדברים), רגישים מאד לאטמוספירה המשפחתית בבית, ומגיבים לה בדרכם. אני מניחה שאת עצמך חווה בימים אלה עצבנות ומתח בעוצמות גבוהות מהרגיל בשל הנסיבות בהן את נתונה. אין לי ספק שמצב רוחך משפיע על בתך הקטנה, גם אם את עושה מאמצים כבירים לחסוך ממנה כאב וצער. ילדים חשים את הוריהם, ומגיבים רגשית לשינויים בסביבתם. אני מניחה שהגירושין שלך הם נקודת הסיום של תקופה רוויית מתח, חרדה וכעס. ילדתך הייתה חלק גם מההיסטוריה הזו, ויתכן שחלק מהסיבות לבכי שלה נעוץ גם בה. טפלי בעצמך, ועשי הכל כדי לבסס עבור שתיכן שגרה רגועה ונינוחה הכי מהר שאפשר. כשאת תהיי רגועה ושקטה, הדבר יקרין גם על בתך. אם הקשיים נמשכים לאורך זמן, התייעצי עם איש מקצוע פנים אל פנים. בהצלחה בחייך החדשים ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים