מצמוץ בעיניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/02/2011 | 20:27 | מאת: שרית

שלום רב! אמא לילד בן 8. שאלתי היא כזו -לפני כחודש בני היה מצונן ולאחר מכן משך באף. גם לאחר שהבריא עדיין המשיך למשוך באף. (אביו שואף להשגים רבים אצל ). אני משתדלת להוריד ממנו מתחים אך אביו להיפך... לפני כשבוע זה פסק לשמחתי. אולם לפני מס' ימים החל למצמצץ וכמו לסגור את עיניו ולפקחן. קראתי המון באינטרנט על המון דברים מפחידים ביותרץ אני מודאגת אנא עזרתך מה עושים? אני מאוד מאוד חרדה לילדי. בברכה, שרית

02/03/2011 | 00:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרית, איני יודעת מהם הדברים המפחידים עליהם קראת, ואני מניחה שמדובר ב'טיקים' מוטוריים וקוליים המופיעים לעיתים אצל ילדים. ברוב המקרים, 'טיקים' הם ביטוי למתח, לחץ או מצוקה, והם חולפים מעצמם כשהילד נרגע. לפעמים הטיקים חוזרים לאורך הילדות מדי פעם, בהתאמה לרמות המצוקה המשתנות. במקרים מסוימים הם חלק מהפרעה אחרת, עקשנית יותר (ואני מניחה שגם על זה קראת). כרגע, אם את מזהה גורמי סטרס בחייו של הילד, חשוב לעשות הכל להפחתתם. אני מציעה לא להעיר לילד על המצמוץ, ולקוות שההקלה במתח תביא להקלה במצמוץ. אם התופעה נמשכת, התייעצי עם גורם מקצועי. רופא הילדים שלכם הוא הכתובת הראשונה. בכל מקרה, אני מציעה להירגע, גם כי אין סיבה לחרדה, וגם כי החרדה שלך עלולה להוסיף נדבך נוסף למצוקה של הילד שלך. בהצלחה והרבה בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים