ילד בן 3 שעושה דווקא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/02/2011 | 12:57 | מאת: יסמין

שלום לך, יש לי ילד בן 3, ילד חכם, פטפטן, אנרגטי, נבון ופשוט מקסים. הבעיה היא שכשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה, הוא משתטח על הרצפה ובוכה. הבכי יכול להימשך גם 50 דקות ללא הפוגה. לא ניתן לדבר איתו או לנסות להרגיע אותו. אני מכורה לתכנית סופר נני ואני ובעלי משתפים פעולה אחד עם השני ועושים הכל "ע"פ הספר" אך איתו זה לא עובד. היו אינספור מקרים שהוא בכה באמצע הקניון ופשוט לקחנו אותו לאוטו וחזרנו הביתה מיד, אך הוא לא למד את הלקח, משמע השיטה הזו לא עובדת. אנחנו מאוד עקביים ב"חוקים" שלנו, אנחנו חד משמעיים, מאוד לא מבלבלים אותו, אך הוא עדיין בשלו. הוא יודע לבטא את עצמו, הוא גמול כבר מגיל 2.5 והוא באמת ילד מקסים, אך אני מוצאת את עצמי יותר מדי פעמים פשוט בוכה בגלל החוסר אונים ושהוא הכל עושה דווקא. דווקא קופץ על הספה, דווקא מכניס הרבה אוכל לפה, דווקא משפריץ מים מהפה, דווקא עושה מה שבא לו. יש ימים שהוא מדהים בהתנהגותו ויש ימים שאני פשוט צועקת "הצילו". אני לא מסוגלת לחשוב על ילד נוסף מרוב שכל הזמו אנחנו מועסקים על ידו. מה עוד אפשר לעשות? איך עלינו לנהוג? הוא מקבל אהבה ותשומת לב ללא הפסקה!

24/02/2011 | 15:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יסמין, לפעמים, גם כאשר אנחנו מבינים היטב את הרציונל התיאורטי של גישה חינוכית כלשהי, משהו ביכולתנו ליישם אותה לוקה בחסר. זה עדיין לא פוסל את הגישה. אני חושבת שתכניותיה של מיכל דליות ("סופר-נני") הן נפלאות ומעשירות, וממליצה לכל ההורים לצפות בהן בקשב רב. עם זאת, עלינו לזכור שמדובר בתכנית טלוויזיה בת שעה, המצולמת על פני ימים ושעות. אפילו שם, הדברים לא מתרחשים ב'זבנג וגמרנו'. לעיתים, בעיקר כאשר מתעוררת תחושת ייאוש והרגשה ששום דבר שניסינו אינו מצליח, אין ברירה אלא להגיע להדרכת הורים פנים אל פנים, שתותאם למשפחה שלכם ותזהה גם את החסמים או אבני הנגף שלא נותנים לתהליך לזוז. פני להדרכה אצל פסיכולוג ילדים בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים