למה ילדה בת 7 וחצי רוצה מוצץ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/02/2011 | 13:13 | מאת: ל

הי, יש לי ילדה בת 7 וחצי - חכמה להפליא- בכיתה ב', השבוע היא החליטה שהיא קונה מוצץ במקום ממתק והחלה להשתמש בו תכופות - לישון איתו ולחפש אותו כל רגע בבית (על אף שאני מנסה להעלים לה אותו), אתמול בשיחה עם אבא שהסביר לה שזה לא כדאי ולא מתאים לה היא טענה שהיא רוצה לחזור להיות תינוקת, קצת מוזר לי, היא בת יחידה ומקבלת את כל תשומת הלב האפשרית חום ואהבה בלי סוף (אך גם קשיחות כשצריך), מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו ומה עלינו לעשות כדי להניע אותה מהשימוש במוצץ. תודה רבה

20/02/2011 | 21:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ל', בתך נתנה לך סוג של הסבר לתופעה: היא רוצה לחזור להיות תינוקת. מה גורם לה לכך זאת כבר שאלה אחרת, ויתכן שהיא מאותתת בכך על צורך כלשהו בתשומת לב מיוחדת/מגע קרוב או טיפול אינטנסיבי מצדכם. ברמה הפרקטית, הייתי מציעה להתעלם מהמוצץ מצד אחד, ומנגד, להזמין אותה לקשר קרוב ונעים איתכם, המתאפיין ב"כייפים" של גדולים. יתכן שהיא מחקה נסיגה זמנית של מישהו אחר, שמצידו סובל כרגע מהולדת אח או אחות קטנים. שווה לעשות בדיקה בקרב חברותיה הקרובות. בכל מקרה, אני ממליצה להניח לה, ולהתייחס למוצץ רק באופן ענייני, כמו למשל - "אני לא מבינה אותך כשאת עם הדבר הזה בפה, אשמח אם תוכלי לדבר אלי בלעדיו". כאן חשוב מאד להישמע עניינית ולא נוזפת או כועסת, כדי לא לבסס סוג של מאבק סביב המוצץ. קשה, אך אפשרי... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים