בן שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/02/2011 | 14:03 | מאת: שני

הי ליאת נהנת כך כך לקרוא אותך שאלתי אותך לגבי המשחקים של ילד בן שנתיים לגבי איסוף משחקים. תודהה על המענה -רוצה לשאול מה עושים עם יצר ההרסנות שלו וחוסר הסבלנות שלנו -אי אפשר לשחק איתו פזאל וגם לא משחק יותר מ2 דקות -הוא בן שנתיים וחודש .והוא תמיד הורס זורק ומפזר -הוא מאד אוהב לראות סיפורים במחשב ולזה יש לו המון סבלנות מה עושים??

09/02/2011 | 23:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

היי שני, (תודה על המילים החמות) טווח הקשב של פעוט בן שנתיים אינו עולה בדר"כ על מספר דקות. יש ילדים עם טמפרמנט בסיסי מעו?רר יותר, וחשוב 'לזרום' איתם ולבחור עבורם פעילויות התואמות למקצב האישי שלהם. אם פאזל לא מעניין אותו כרגע, למה בעצם להתעקש? תני לו ליהנות ממה שנעים ומתאים לו, והעשירי אותו דרך שם. התעקשות על פעילות לא מתאימה יוצרת תסכול הן אצלו והן אצלך, ומקטינה את הסיכוי שירצה לגשת לפאזל גם בעתיד. לא כולם חייבים :-)) ליאת (חולת פאזלים, אם לשלושה סרבני הרכבות מושבעים שגדלו יופי גם בלי זה).

10/02/2011 | 09:25 | מאת: שני

אז איזה משחקים מתאים לגיל הזה והם מוציאי אירגיה חוץ מלצאת לגינה -אשמח לשמות או הכוונה.. המון תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים