חוצפה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/02/2011 | 06:45 | מאת: נירית

היי ליאת, יש לי ילדה בת 4 וחצי , לאחרונה היא בכל פעם שמתוסכלת אומרת לי "מגעילה או מסריחה" לי זה מאוד חורה. אני מתרחקת ממנה ולא מרימה אותה, או לא משחקת איתה, כדי להבהיר לה שאני לא מרשה את זה. אבבל נראה לי שזה לא "עובד". בגן היא בסדר גמור, ממושמעת וצייתנית. מה את אומרת?

04/02/2011 | 21:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נירית, כדי לבחון אם משהו 'עובד' או לא, חשוב ליישם אותו כהלכה ובעקביות. חשוב שבתך תרגיש נפסדת כל אימת שהיא מדברת אלייך באופן בלתי מכבד, וכדי שזה יקרה, ההתרחקות שלך צריכה להיות אותנטית ולזמן מספיק. גם כשאת "גומרת לכעוס", עליה לחוש שאת פגועה, ולא עוברת בקלות ל'סדר-יום'. התמידי בכך, ודאגי שהיא תקשור בין התנהגותה לתגובתך (מבלי להכביר על כך מילים רבות). את מוזמנת לשוב ולעדכן. שבת שלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים