בן שמדבר בלשון נקבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/01/2011 | 22:47 | מאת: דורית

ליאת שלום, בני בן ה 5 החל לדבר לאחרונה בשפת נקבה ואני ממש מודאגת. אינני בטוחה מדוע הוא עושה זאת, אך חייבת לציין שהוא עושה זאת איתי ועם הגננות שלו. הדבר נמשך כבר מספר חודשים ואינני אומרת לו שהוא אינו בת אלא רק מתקנת אותו וחוזרת אחריו בצורה תקינה אך לא ברור לי - האם זה חלק מההתפתחות התקינה בזהות שלו? ובכלל, איני יודעת לאן לשייך את זה או היכן למצוא חומר מקצועי בכדי להבין יותר מה עובר עליו ולכן, אשמח מאד לעזרתך. דבר נוסף, הדבר קורה כבר כשלושה חודשים. תודה, דורית

31/01/2011 | 00:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דורית, בגיל חמש ילדים כבר מודעים היטב להבדלי המגדר, ובדר"כ דיבורם טוב דיו כדי לשקף הבנה זו. לא ציינת האם היה איחור שפתי כלשהו. לפעמים, בגילים צעירים יותר, ילדים הנמצאים רוב הזמן עם נשים (אימהות, אחיות, גננות ומטפלות), לומדים דרך חיקוי לדבר בלשון נקבה, ובהמשך - מגיבים טוב לתיקון. אני מציעה להתייעץ עם הגננת ועם פסיכולוגית הגן, ולבחון האם מדובר בקושי על רקע התפתחותי. אם לא קיימת בעיה כזו, יתכן שמדובר בהתנהגות לא תואמת-מין, ואפשר לבחון אם יש היבטים נוספים כאלה גם בפעילויות האחרות. התייעצי עם מי שמכירים את הילד מקרוב, ואם תקבלי חיזוק לדאגתך, שווה להמשיך ולהתייעץ. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים