התבודדות...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/01/2011 | 21:11 | מאת: שלומית

שלום... מדובר באחותי היא בת 12 בכיתה ז' היא ילדה שמאוד קשה לה להתחבר...כשהיא הייתה בבית הספר היסודי שלה לא היה לה חברים כל כך ואז בי"ס שלה נסגר כשהיא סיימה כיתה ה' ואז היא עברה ליסודי אחר ששם היא ממש סבלה חברתית ואחרי כמה חודשים עברה לבי"ס אחר ושם היא סיימה את היסודי...ועכשיו היא בחטיבה ושם יש לה חברה אחת (פחות חברה יותר משהי שגם אין לה חברות) והיא ממש לא מחוברת לכתה שלה היא מאוד עצובה ..איך שמנסים לעלות את זה בשיחה איתה היא בוכה ...רואים שקשה לה...היא לא יוזמת מפגשים היא לא מבקשת להצטרף היא אפילו לא מנסה גם כשמציעים לה..נראה שהיא מיואשת כבר ...היא כל הזמן בבית בטלויזיה או במחשב..מה שמלחיץ קצת יותר זה שנראה שהיא מתחברת כמעט אוטומטית בלי חששות לילדים שקטנים ממנה..היא ניגשת אליהם בלי פחד וקל לה לדבר ולשחק איתם במשחקים ילדותיים ונראה שהיא גם מפתחת התנהגות ילדותית בנוסף לדיבור שלה גם...נורא קשה לה לתקשר..והיא ילדה מאוד חכמה ויפה ... מה עושים???

30/01/2011 | 00:16 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שלומית, אני ממליצה על פנייה לפסיכולוג קליני המתמחה בעבודה עם ילדים ומתבגרים, כדי לחזק את בטחונה ואת התפיסות העצמיות הפגועות שלה. בהמשך, אפשר יהיה לשקול (יחד עם המטפל) טיפול קבוצתי, המיועד לשיפור מיומנויות חברתיות בסביבה ידידותית ומקבלת. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים