בכי והתבכינות בגיל 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/01/2011 | 13:31 | מאת: אור

הי ליאת שמי אור ואני חד הורית לילדה בת 4 , קשה לספר הכול אז בקצרה הבת שלי בוכה המון או מתבכיינת , נאמר לי בגן שקשה לה להתמודד עם דברים ועם דחיית סיפוקים , הילדה היא הנכדה הכי קטנה מבין הנכדים (כולם בנים) , אני גרה עם אמי והיא מפנקת אותה המון וכל הסביבה גם . איך מתמודדים והאם יש קורסים או מפגשי הורים שהיית ממליצה באיזור שלי - רחובות .

25/01/2011 | 16:44 | מאת: גלית

שלום לך, מהתבוננות מהצד בלבד, נראה לי שצריך לבדוק איפה הפינוק שהיא מקבלת, "עוזר" לה לא להתמודד עם דברים, בבית ובגן. אני חושבת, כאמא, שצריך לראות אם אפשר להסביר לה שעליה להמתין לקבלת מבוקשה, ולא לענות לה או "להתעסק" איתה יותר מדי,אם היא ממשיכה לבכות, כלומר לעזור לה ללמוד לאט לאט שהיא תקבל תשומת לב לא דרך בכיינות.נראה לי גם שאם את מחפשת איזשהו מענה מקצועי,צריך לתת בו מקום לאמך כדי לעזור לה לעזור לך ,ולעזור לבתך, בסופו של דבר, להתאפק,להמתין, ולקבל דברים לא דרך "התבכיינות" דעה אישית,וגם קצת מניסיון...

27/01/2011 | 21:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

היי אור, שלום גם גלית, פינוק-יתר באמת ידוע לשמצה בכל הנוגע לחינוך הילד לדחיית סיפוק ועמידה בתסכולים. כאשר אנחנו מפנקים את הילד, נותנים לו "שירותים מיותרים" ומתפשרים על הגבולות, ולא אומרים לו "לא" כמעט על כלום, הוא עלול לפתח קשיי הסתגלות, במיוחד בתחום החברתי (אך לא רק!). אני מסכימה שהדרכת הורים יכולה לתרום לחיזוק העמדה ההורית הסמכותית והיעילה, וכל פסיכולוג ילדים יוכל לסייע. תוכלי לנסות להגיע גם לאחת הקבוצות בבי"ס להורים של מכון אדלר, או להסתייע בספרות ההדרכה להורים הנמצאת בשפע על המדפים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים