בעיות הסתגלות\חרדות של ילדה בת 1.3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/01/2011 | 10:32 | מאת: ויקי

שלום לצוות הפורום, שמי ויקטוריה,יש לי בת 1.3 חודשים. מחודש אוקטובר,שהיא הייתה בת שנה,החלה ללכת לגן שיש בו 18 ילדים מגיל שנה עד שנתיים. כמעט ואין יום שהיא לא בוכה בבוקר בגן,היא לא עוזבת לרגע אחד מעוזרות של הגננת,היא כמעט ולא משתתפת בפעולויות שיש בגן. בצוהריים ישנה רק שעה - שעה וחצי (למרות בשסוף שבוע היא ישנה בבית בין 2-3 שעות) וזאת סיבה למה בערב מחזיקה מעמד עד שעה 19:30 ואז נשפכת עד הבוקר - ברוב המקרים אנחנו גם מעירים אותה. בבית היא מתנהגת רגיל - ללא בעיות,משחקת,אוהבת לקרואה ספר וכו'. איך אני יכולה לעזור לילדה שלי? כואב הלב לראות אותה כך תודה מראש לעזרה אמא מודאגת

25/01/2011 | 14:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ויקי, בתך עדיין תינוקת, ויש לה צרכים של תינוקת. היא לא באמת זקוקה לפעילויות של הגן, אלא לדמות מטפלת קבועה ויציבה בחייה, שתתן לה תשומת לב מלאה ותענה על הצרכים המיידיים שלה. מסיבה זו, היא נצמדת אלייך בבוקר ובהמשך - למטפלות. בגיל זה חרדת הזרים עדיין מאד גבוהה, וכך גם חרדת הנטישה. אם אינך יכולה להרשות לעצמך מטפלת, ואת מעדיפה שתהיה במסגרת גן, תני לה את הזמן וקבלי בהבנה את הקשיים. במידת האפשר, קצרי לה את יום ה'לימודים', לפחות עד שתתרגל. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים