ילד אנטי בן 12 שונא שעורי בית .

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/01/2011 | 12:06 | מאת: kobe los

שלום רב זקוק להפנייה ואו המלצה , ילדי בן 12 אנטי שעוריי בית , נעלב בקלות , חצוף , ולא משתף פעולה , אמו שחוץ מלשאול אותו מה נשמע לאחר חזרתה מהעבודה , מה עם שעורי הבית , הילד לא אוהב לעשות שיעורי בית , אוהב במיוחד את המחשב , יוצא לחוג כדורסל , אבל מאוד מוחצן ודעתן אומר לכולם מה שחושב ,ואני חושש להתנגות זו , מאוד חכם חריף . מה עושים כדי לאזנו .?? תודה

18/01/2011 | 17:46 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אם נודה על האמת, רוב הילדים הנורמליים לא מתים על שיעורי הבית שלהם, ומנסים איכשהו להתחמק מזה. כשלעצמו, לא מדובר במשהו מדאיג במיוחד מהבחינה הפסיכולוגית. אבל שים לב לשאר הדברים שתיארת: אם עיקר התקשורת עם ההורים ממוקדת במאבק סביב הכנת השיעורים, תחשוב כמה קשה לוותר על ה'בעייתיות' בנושא. אפשר לשער כי הילד שלכם כעוס ומתנגד, אולי כי הצורך שלו בהתעניינות, תשומת לב, הכלה ותמיכה לא פוגש את המענה המדויק. אני מציעה לנסות לשנות גישה, להתעניין בו יותר, ולהקדיש יותר זמן ותשומת לב מעבר לנושא הלימודים. אם אתה מודאג וחושב שיש דברים מעבר, פנו לייעוץ. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים