איך להתמודד עם התפרצויות זעם של ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/01/2011 | 14:30 | מאת: קרן

האם את מאמינה בtime out והולדינג? אני מרגישה שזו המצאה חדשנית ואופנתית ובפועל יוצרת נזק רגשי לילד. מה את חושבת?

17/01/2011 | 01:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קרן, במשלי נאמר "חנוך לנער על פי דרכו", ולפיכך 'שיטות' חינוך המופעלות באופן שרירותי לעולם לא יתאימו לכולם. אני אוהבת לצטט בהקשר זה גם את חנניה רייכמן החרזן המופלא, שכתב - "היו לי, עד הנישואים, שלוש שיטות חינוך-בנים. שלושה בנים לי יש עתה - ולא נותרה לי שום שיטה." כמו שאת ודאי מבינה, אני מאמינה שלפעמים יש טעם רב להרחיק ילד לזמן מה מהסיטואציה הבעייתית, או להחזיקו בחיבוק מרסן עד יעבור זעם, ועם זאת, יש ילדים שעבורם הרחקה עלולה להיחוות כנטישה וההולדינג כהשפלה. הכל תלוי... אשמח אם תוכלי לשתף אותנו מה עוזר לך להתמודד עם התפרצויות הזעם של הילד. תמיד טוב לשמוע עוד רעיונות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים