בת שנתיים מסרבת לצחצח שיניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/01/2011 | 14:06 | מאת: רון

ביתנו בת שנתיים ושלושה חודשים מסרבת בתוקף לצחצח שיניים. יש לציין שבאופן כללי היא בתקופת מרד גיל שנתיים. פעם הסחת דעת הייתה עוזרת אבל היום היא מאוד עקשנית. היא גם לעיתים קרובות מסרבת לעשות פיפי (היא חצי גמולה) בסיר למרות שהיתאפקה כל הלילה וקמה עם חיתול יבש, ואז לפעמים הפיפי בורח בכל מיני מקומות. אנא עזרתך לאיך להגיב ואיך להתנהג בעיקר לנושא ציחצוח השיניים. תודה רבה.

17/01/2011 | 01:35 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רון, לפני שחושבים על פיתרון, כדאי להבין את הסיבות להתנגדות שלה. התנגדות לצחצוח השיניים יכולה להיות קשורה למרד כללי ומאבק כוח התואם לגיל, אך גם מסיבות אחרות, כמו התנגדות למשחה ולטעם החריף, עצלנות של בוקר/ערב, בעיה תחושתית, ועוד. אם אתם חושבים שמדובר במאבק כוח, אני מציעה לסגת לזמן מה, כדי לא לפתוח חזית מיותרת. "אין הצגה אם אין קהל", ולפיכך, כשאין במי להילחם אין טעם לשלוף את הנשק. "לא צריך!". נדמה לי שמס' שבועות ללא צחצוח עדיפים על קלקול היחסים. אם הבעיה היא הטעם, אפשר לוותר על המשחה, ולהסתפק בפעולת הצחצוח. אפשר להפוך את זה לאירוע משעשע, בעיקר אם עושים זאת יחד, עם אחד ההורים. הפטנט שעבד אצלי בבית, היה התייחסות לצחצוח השיניים כאל משהו חשוב ש(רק!) אנשים 'גדולים' עושים, עד שהילדים ביקשו "ערכה" משלהם, כדי שיוכלו לצחצח גם. בהצלחה ליאת

17/01/2011 | 10:33 | מאת: רון

תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים