סבתה באה לגור אתנו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/01/2011 | 10:48 | מאת: עדן

שלום לך יש לי ילד כמעט בן חמש אמי באה לישון איתנו כל לילה היא בת 80 ובני מתנהג אליה לא יפה טוען שיש לה ריח של בריחת שטן זה אמיתי אבל אני אומרת לו לא יפה זאת סבתה והיא מבוגרת וגם אתה פעם תהיה מבוגר והוא לא מוכן שניתן לה בבוקר מעדו טוען שזה שלו גם אם אני מביאה עוד מעדן אומר לה לכי לבית שלך אני לא רוצה שתשני כאן יש לך ריח לא טוב ואני קנתי ממתקים נתתי לה לתת לו וזה עזר תחילה נישק אותה והתקרב אלייה אך שוב חזר לי נראה שהוא מגיב כאילו נולד לו אח תינוק כי לוקחים ממנו את התשומת לב האם צדקתי מה עושים אין לי ברירה אני חייבת שאמי תישן אצלי אין לי אופציה אחרת הבאתי לה עובדת זרה ברחה וגם השניה אמי חולת אולצהימר ולא יכולה לגור עם אף אחד רק אצלי טוב לה אני ובעלי אוהבים אותה ומפנקים אותה תשובה דחוף בבקשה עדן

08/01/2011 | 23:52 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עדן, ההחלטה לאפשר לאמא לגור בביתכם, להעניק לה זקנה מכובדת לצד אוהביה, היא החלטה אמיצה ומעוררת התפעלות. ובכל זאת, זו החלטה שלך ושל בעלך, ועליכם לקבל ולכבד גם את הבחירה של בנכם לא להתקרב או לנשק את סבתא. אני מציעה לערוך שיחה עם הילד, לאפשר לו לבחור את מידת הקרבה לסבתו, ועם זאת, *לא* לאפשר לו להתחצף או לפגוע בכבודה בשום דרך אחרת. לתחושתי, חלק מההתנגדות שלו קשור לניסיונות שלכם לאלץ אותו לאהוב אותה, לנשק אותה או להתקרב אליה יותר ממה שנכון לו. אם תכבדו את ההעדפה שלו, יתכן שחלק מההתנגדויות וההתבצרויות שלו יפחתו ואולי אף ייעלמו. אשמח לשמוע עדכונים בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים