פחד מרופאים - ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/01/2011 | 21:33 | מאת: א.ל

שלום, בתי בת 5 ויש לה פחד גדול מרופאים. היא לא מוכנה ללכת לרופאים וכשכבר מגיעים, היא פורצת בבכי היסטרי ולא מוכנה לשתף פעולה. אשמח לקבל עצות להתמודדות עם העניין. תודה

08/01/2011 | 12:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, פעם, כשהילדים שלי היו קטנים (ובכו נורא אצל הרופא, בדיוק כמו ילדתך), מישהו אמר לי "תשמחי שהם בוכים שם. זה סימן שהם לא מגיעים אליו הרבה ולא מתרגלים לזה...". לצערי, בהמשך, פה ושם גם התרגלנו, אבל זה כבר סיפור אחר :-) ובכל זאת, כדי 'לשחוק' קצת את הפחד, תוכלי לארגן בבית ערכת רופא, רצוי עם אביזרים כמה שיותר 'אמיתיים' (מקלות גרון, תחבושות, סטטוסקופ ישן, מזרקים מפלסטיק, וכד'), ולהזמין את בתך "לרפא" את כל מי שבסביבה. דרך טובה נוספת, זה לנסות להגיע אל הרופא לאו דווקא כשאתם חולים, למשל כדי להגיד לו חג שמח, שנה טובה, חורף בלי שפעות, או סתם להביא אליו עציץ קטן של תודה. זה עשוי לחזק את הקשר ולתרום להפחתת האיום. כדאי לזכור שהפחד מרופאים בדר"כ מועבר אל הילדים באופן לא מילולי או סמוי מההורה הלחוץ בעצמו, ולכן עדיף שלפחות בפעמים ה'קריטיות' מי שילווה את הילד יהיה ההורה היותר גיבור בבית. גם אם שום דבר לא יעזור, תתנחמי בזה שבסופו של דבר הפחד, או לפחות ה'הצגה' אצל הרופא, עוברים עם הגיל. בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים