התנהגות שונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/01/2011 | 12:33 | מאת: ניקיטה

שלום, בני בן ארבע בעוד כחודש, ילד שובב שעומד על שלו ועם בטחון עצמי, אך שמתי לב שכאשר אני או בעלי נימצאים איתו בגן שעשועים או בקניון ויש מפגש עם ילדים אחרים שלא בגן שלו או ילדים קטנים ממנו שלוקחים לו כדור לדוגמא בגימבורי הוא לא נילחם על הכדור ומסתכל עלי או על בעלי שנעזור לו, אציין שכאשר אני צופה בו גן וגם שאלתי את הגננת הוא ילד שכן עומד על שלו ולא מוותר לילדים אחרים שצריך, אם כן מדוע זה ככה רק ליד הוריו ? כי זה נראה כאילו אין לו בטחון לידינו והוא צריך את עזרתינו אך הוא ממש לא צריך כיון שיש לו בטחון,אודה לתגובה , תודה

06/01/2011 | 16:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, יכולים להיות לכך שני הסברים (לפחות) שעולים בדעתי כרגע. האחד, שמשהו בהתגייסות המלאה שלכם לעזרתו יצרה אצלו תחושה שאתם תפתרו עבורו את הבעיה טוב יותר ומהר יותר, (או שאינכם נותנים לו בכלל הזדמנות לפעול בכוחות עצמו). הסבר אפשרי אחר הוא ש(אולי) משהו בתגובה שלכם בעבר גרם לו להאמין שגילויי אסרטיביות/תוקפנות זוכים מצדכם לביקורת או התנגדות, ולכן הוא בוחר לוותר על כך כשהוא במחיצתכם. תבדקי אם את יכולה להתחבר לאחד מההסברים האפשריים האלה ולנסות לשנות משהו בדפוס הישן. כמובן שייתכנו גם הסברים אחרים... הבשורה הטובה היא שבהיותו בגן התנהגותו נתפסת נורמטיבית ולא מדאיגה. זה טוב. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים