אלימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/01/2011 | 13:09 | מאת: גלית

שלום רב אנחנו בטיפול שעזר להפסיק אלימות בבית שהייתה במשך ארבע וחצי שנים. לא מדובר במשהו קשה אבל בהחלט סטירות ופליקים לילדה בערך פעם בחודשיים וצעקות וגערות על בסיס יומיומי. האלימות כרגע פסקה כמעט לחלוטין בעקבות בטיפול ושאלה שלי: האם הנזק שבוודאי נגרם לילדה הינו הפיך או שתמיד יישאר משהו? היא בת ארבע וחצי?

04/01/2011 | 01:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, ילד שנופל קורבן לאלימות פיזית או מילולית, בעיקר מצד מי שאמורים להגן עליו, לאהוב אותו ולדאוג לכל צרכיו, עלול לאבד אמון בבני אדם, להתקשות לסמוך על אנשים, לפתח עוררות ודריכות יתר וכתוצאה מכך גם קשיים רגשיים שונים. אין ספק שחוויה מתקנת יכולה לסייע לילד להתגבר על חוויה מוקדמת טראומטית, ולהחזיר לו את האמון בהוריו ובאהבתם. אני רוצה להאמין שטעויות שנעשו לצד אהבה גדולה לעולם ניתנות לתיקון, ונזקיהן מחלימים באופן כמעט מלא. המשיכו בתהליך, וכל הכבוד על הנכונות להיעזר ולעשות שינוי. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים