בני בן ה- 7 לא מוצא עניין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/01/2011 | 00:23 | מאת: גולן בר

שלום לכולם בני בן ה-7, בכתה א', אינו מתחבר לילדים בני גילו לא מוצא עניין במשחקי הבנים, (כדורגל וכו .... ) ילד מאוד נבון וחכם, המורים מציינים שהוא המוביל בכתה בקריאה וכתיבה, חשבון .... אך, לא מוצא עניין בילדים בכתה אפשר לראות שהוא יותר מתעניין בחברים של אחותו הצעירה ממנו בשנה, הוא אוהב את הבית יותר מאשר לרוץ ולהשתולל... כאשר אנו מעניינים אותו בדברים, יש התעניינות ורצון אך מהר מאוד הוא מתעייף ולא מוצא עניין.... אשמח לתגובה תודות

02/01/2011 | 16:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גולן, תהליכי בשילה והתפתחות מתאפיינים בפערים (נורמליים!) בין תחומי התפקוד השונים, מה שיוצר לעיתים מצוקה אצל הילד, בעיקר אם הוא 'ממריא' בתחום אחד, וקצת איטי בתחומים אחרים. ילדים מחוננים או אינטליגנטיים מאד יוצרים לעיתים קרובות ציפייה להצטיינות דומה גם בתחום המוטורי, החברתי או הרגשי, וכשזה לא קורה מתעוררות מטבע הדברים דאגה ואכזבה. יכול להיות שזה מה שקורה אצל בנך, המעדיף פעילות שקטה בבית על פני פעילות ספורטיבית נמרצת (לגיטימי - אנחנו מדינה דמוקרטית...). יתכן שגם מבחינה רגשית, הוא מתקשה לשאת קונפליקטים ותסכולים, ולכן מעדיף אינטראקציות עם ילדים צעירים יותר, שאינם "נותנים לו פייט". אפשרות נוספת שעולה בדעתי היא, שהילד שלכם למד שההצטיינות האקדמית שלו מזכה אותו בהרבה אהדה והתפעלות, ולכן הוא משקיע משאבים עצומים בתחום זה, עד כדי דילול הכוחות והפניו?ת לתחומים אחרים. כדי שילד יוכל וירצה לעסוק בפעילויות כלשהן, רצוי להתאימן לאופיו וליכולותיו, ולדאוג שיהיו מתגמלות ומהנות עבורו. נסו להשקיע בכך מעט יותר מחשבה, ובמידת הצורך גם להשלים עם מי שהוא, ולקבלו כך. במידה ואתם מרגישים שההימנעות החברתית מבני גילו נמשכת לאורך זמן, אני מציעה לפנות להתייעצות עם גורם מקצועי, שיעריך האם יש צורך בטיפול רגשי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים