תינוק "אלים"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/12/2010 | 11:44 | מאת: טלי

אני מקווה שזה המקום הנכון.. אני פשוט נואשת ומתוסכלת יש לי ילד מדהים בן שנה וחצי, הוא חכם בצורה בלתי רגילה, ילד אוהב וחייכן. הבעיה היחידה שיש עם הילד שמגיל מאוד מאוד קטן הוא מושך בשיער, מגיל חודשיים בערך זה התחיל ולאחר תקופה זה הפסיק והוא התחיל גן חדש ושם זה חזר ובגדול... הוא פשוט לא מניח לאף ילד, הוא מושך להם בשיער עד שהוא קורע להם את השערות, כל חבר שבא אליו הביתה חוטף ממנו על ימין ועל שמאל ואני כל הזמן עסוקה בלנסות להרגיע את החבר שבא לבקרו ואת האמא שלו ובמקביל כועסת על הנסיך שלי.. וכל יום אני חוזרת לגן ושומעת כמה הוא משך לילדים בשיער ואת המבטים המיואשים שלהם מהילד.. אני לא יודעת איך לגרום לו להפסיק למשוך בשיער.. אני מתוסכלת ברמות קשות ביותר.. כי הוא ילד מדהים ואני מקבלת אותו ואני לא רוצה שהוא חריג ושאף ילד לא יתקרב אליו.. אני אודה לך על כל עזרה שהיא

28/12/2010 | 14:43 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, מאחר וילדים בני שנה וחצי אינם נמצאים לבדם ללא השגחה, אני מציעה לך להתייחס אל משיכת השיער כאילו ראית אותו מתקרב לשקע החשמל עם מסמר ארוך: קומי במהירות, והרחיקי אותו מהקורבן. כך תצילי את הילדים מפגיעתו, ותשדרי מסר ברור שאינך מוכנה לאפשר לו לפגוע באיש. מסתבר שגם לנסיכים צריך לשים גבול :-) בהצלחה ליאת

16/02/2011 | 21:36 | מאת: יפעה

לי יש אותה בעיה עם ילד בן 10 חודשים שנושך ומושך השיער לילדים בגן. השאלה אם זה ניתן לחינוך בגיל כזה על ידי כעס או עונש? ועוד שאלה : האם זה מעיד משהו על הפרעות התנהגות שיהיה בוגר יותר?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים