חריקת שיניים אצל ילד מתבגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/12/2010 | 10:01 | מאת: איריס

בלילות האחרונים שמתי לב שהבן שלי בן 14.5 חורק שיניים - דבר שלא היה בעבר אשמח לדעת מה ניתן לעשות בכדי לעצור את חריקת השיניים - החריקה אצלו מאוד חזקה ואני שומעת את החריקה עד חדר השינה שלי - כאילו הוא לועס ביסלי

28/12/2010 | 14:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איריס, הכתובת במקרה כזה הוא רופא השיניים. לעיתים, במקרים של חריקת שיניים שנזק בצידה, הוא ממליץ על סד לילה מיוחד, המתלבש על השיניים ומונע את השחיקה. יש תיאוריות הרואות בחריקת שיניים ביטוי לרמת לחץ מוגברת. אם את חושבת שיש בחייו גורמי מתח מיוחדים כרגע, רצוי לפעול להפחתתם. בהצלחה ליאת

13/09/2011 | 08:53 | מאת: אפרת

שלום רב, בני בן הכמעט 4 חורק שיניים כמעט בכל לילה, לרוב הוא נרדם עם המוצץ ואז מוציא אותו וברגע שאני שומעת את החריקות שיניים שהן כ"כ חזקות עד כדי כך שמצליחות להעיר אותי משנתי ,אני מחזירה לו את המוצץ לעוד מס' דקות, חשבתי לגמול אותו מהמוצץ אבל כרגע זה קצת עוזר. מה אפשר לעשות ולאן לפנות בגיל כזה?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים