בעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/01/2009 | 16:21 | מאת: איילת

שלום דר' לבני בן ה-11.5 בעיות שינה מזה כמה שנים שהחמירו בשנתיים האחרונות מתעורר בסביבות אחת בלילה ולוקח לו מספר שעות להרדם ואז קם עייף לביה"ס ניסיתי שיטות כמו לקרוא באמצע הלילה לשם הרדמות,,בלית ברירה הגעתי למצב של להרשות לו צפייה בטלויזיה על מנת להרדם אבל זה לא פיתרון הלכנו לפרופסור פילאר מומחה לרפואת שינה ומשיחתו עם הילד הבהיר שכנראה לא מדובר בתופעה פיסית אלא בעיית התנהגות בנוסף לסיפור השינה הילד די עצל וצריך דחיפה לבצע כל דבר נוקט הרבה פעמים בגישה שלילית הן לגבי עשיית שיעורים הן לגבי בני הבית,, יש לציין שכלפי חברים וובית הספר הוא בסדר גמור וגם ציוניו (אחר לחצים כמובן) הינם סבירים הילד אינו אלים אך לפי דעתי צריך שיחה איתו ועם אביו שלוקח את הדברים קשה מאד - מול פסיכולוג מייעץ מה דעתך ולמי ממליץ לפנות באיזור חיפה קריות והצפון? תודה מראש

13/01/2009 | 01:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איילת, אני מסכימה עם הרעיון לפנות ליעוץ, שכן נראה שהפרעת השינה היא חלק מקושי רחב יותר בהצבת גבולות והפעלת סמכות הורית. לצערי, איני יכולה להמליץ לך מעל גבי הפורום על מטפל מתאים באזורך, גם כי איני מכירה וגם כי איני רוצה להפוך את הפורום לבימת פרסום. אם תצרפי כתובת מייל פעילה, אולי יוכלו מי ממשתתפי הפורום לשלוח אליך המלצות ישירות למייל. לטעמי, גם רופא הילדים שלכם יכול להיות כתובת טובה להמלצה. בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים