בן 5+ מחזיק תמיד משהו ביד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/12/2010 | 16:55 | מאת: שושית

שלום, קראתי הרבה מתשובותיך ואקוה שתוכלי לייעץ. נכדי בן 5+ ילד מדהים חכם ונבון מתבטא נפלא. ברוב שעות הערות שלו תמיד צריך לאחוז משהו בידו (חתיכת פלסטיק, טוש מקולקל, גומיית משחק וכדומה). גם כשמשחקים ביחד עם אחיו/אמו/אביו/בן דוד לא חשוב מי -בקלפים למשל או בהרכבות או כל משחק אחר או כשרצים בחוץ או רוכבים על אופניים - הוא תמיד תמיד מחזיק משהו ביד. הבת שלי לא מוטרדת - ואני כן. הוא ביישן מאד בחברת זרים ומעיד כך על עצמו וורבלית. כשהחליף גן לגן חובה אמר לגננת החדשה כי הוא מעדיף לאכול ארוחת עשר לבד לא ליד השולחן עם כל הילדים כי הוא עדיין לא מכיר אותם. מה דעתך ? תודה שושית הסבתא הדואגת

24/12/2010 | 15:16 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, התשובה שלי אינה יכולה להחליף אבחון מסודר, ואינה אלא מחשבה/השערה בנושא. לפעמים, ילדים (ולא רק ילדים) מעניקים לחפץ כלשהו תכונות מאגיות, המעניקות ביטחון או הגנה מפני צרות. ילדים יכולים להיצמד לחפצים קבועים או משתנים, כחלק מניסיון להרגיש שליטה או חוזק. ברוב המקרים, כשחולף הצורך, נעלמת גם ההתנהגות הזו, וההכרח הכפייתי להיאחז במשהו חיצוני הופך מיותר. הדרך הזמינה והפשוטה ביותר להירגע היא להתייעץ עם הגננת שלו, ולשאול אותה אם היא מבחינה בהתנהגות חריגה או מדאיגה. לגננות יש בסיס רחב להשוואה, ולכן המידע ממנה יכול להיות בעל ערך. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים