חברה שתלטנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/12/2010 | 12:06 | מאת: רוז

לבת שלי בת 4 יש כמה חברות אחת מהן מאוד שתלטנית לדוגמא : החברה כל הזמן מאיימת על הבת שלי שאם תלך לשחק עם חברות אחרות היא לא תהייה חברה שלי החברה מאיימת על החברות של הבת שלי (שאיתן היחסים שוויוניים) שלא יתקרבן לבת שלי כמובן שהחברות לא שמות עליה יותר מדיי אבל משופ מה הבת שלי שמה והרבה היא בוכה בגן שהחברה אומרת לה לא ללכת עוד דוגמא בכל אינטראקציה חברתית החברה רוצה לקבוע את החוקים ורוצה לשלוט במשחק לעיתים נדירות הילדה שלי מסרבת לכללי המשחק של החברה דוגמא אחרת החברה מבקשת את התכשיטים של הילדה שלי וקשה לה להגיד לחברה לא עד כמה אנ י אמורה להתערב ??????????? מה אני אמורה לעשות????????? לבת שלי יש עוד אחות בת שנה

22/12/2010 | 23:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רוז, ראשית, אני מזמינה אותך לקרוא את תשובתי לדניאלה, כאן למטה, מתאריך ה-20.12.10 ("כיצד לנהוג"). אוסיף ואומר, שלפעמים, כאשר הילד שלנו הופך קורבן להצקות, איומים או סחטנות של ילדים אחרים, יש טעם להתערב ולהפסיק זאת. לטעמי, ה'שתלטנות' של גיל 4 היא עדיין חלק מהדינמיקה הנורמטיבית, ולא בטוח שיש צורך בהתערבות מיוחדת, מלבד - אולי - חיזוק הביטחון של ילדתך מבית, והנחייה שלה כיצד תוכל לנהוג במצב בו היא נדרשת לעשות משהו בניגוד לרצונה. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים