כיצד לנהוג?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/12/2010 | 09:09 | מאת: דניאלה

ליאת שלום, הנני אם חד-הורית לבן 5. בני בגן חובה. ויש לי בעיה שמאוד מטרידה אותי. עד גן חובה בני היה בגן פרטי. מאז גיל שנתיים ועד גן חובה הוא היה באותה מסגרת ועם אותם ילדים. בגן הקודם הוא התחבר בלב ובנפש עם ילדה מהגן עם בעיות התנהגות קשות,וללא גבולות. היו הורים שממש התנגדו לקשר של ילדם עם אותה ילדה. גם לי הקשר הזה מאוד הפריע לי, אבל בגלל שהחיבור ביניהם חזק מאוד ובני ממש "כרוך" אחריה, לא ניסתי להפריד ביניהם. השנה באופן מפתיע רשמו אותה לאותו גן שבני נמצא (אם היתי יודעת שהיא תלך לאותו גן, לא היתי רושמת אותו לגן הזה). בגלל הקשר שלו איתה הוא לא מנסה להתחבר עם עוד ילדים בגן ואז נוצרת בעיה שכאשר היא לא מגיעה לגן אין לו עם מי לשחק ואז הוא מרגיש אומלל ובודד. הבוקר הגננת סיפרה לי שאתמול הוא כל הזמן הסתובב איתה מחובק ואפילו הרביץ לילד בגן כי הוא הציק לאותה ילדה בחצר. מה שמפתיע אותי זה שכאשר מרביצים לו הוא אפילו לא מתגונן ולא מחזיר, הוא רץ לספר לגננת שהרביצו לו. אני לא יודעת כיצד לנהוג. הדבר היחידי שאמרתי לגננת שהיא תנסה כמה שיותר להפריד ביניהם בגן מבלי שזה יורגש, כי אני עדיין חוששת שהוא יקח ללב. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי כאימא כיצד לדבר איתו מבלי לפגוע ברגשות שלו. תודה מראש דניאלה

20/12/2010 | 23:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דניאלה, מאחר שבלתי אפשרי לשלוט באופי הילדים האחרים בגן, ומאחר שכמעט בכל גן יהיו ילדים עם בעיות התנהגות, אני מאמינה שבמקום למקד את המאמצים בהרחקת הילד שלנו מהילדים ה'קשים', מוטב להשקיע מאמץ בחינוך והעצמת הילד שלנו, בחיזוק ההבחנה שלו בין טוב לרע, ובהקניית הרגלים וכללי התנהגות נאותים. במקומך, לא הייתי מתערבת כלל בבחירת החברים שלו בגן. תוכלי לנסות ולקרב אותו לילדים אחרים, דרך מפגשים יזומים בשעות אחה"צ. בעיני, אין שום ילד, גננת או מורה שיכולים לקלקל ולהרוס חינוך טוב מבית. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים