מודאגת מהחברה הסודית של הבן שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/04/2009 | 15:49 | מאת: שושנה

בני בן ה-17 נהיה לאחרונה מרוחק וסודי ממני. כמו כן, לאחרונה הוא החל להתנגד להגיע לבית הכנסת אפילו בסוף השבוע עם כל המשפחה. בלילה, כשעברתי על הדברים בחדר שלו, מצאתי חוברת עם תמונות של גברים ערומים. מן הסתם יש לו חברה שהוא מחביא ממני, שהביאה את החוברת לבית שלי, ואני חוששת שהם מתייחדים, והוא עלול להכניס אותה להריון. איך עלי לפנות אליו, כדי שלא יתבייש, ויכיר לי את חברתו החדשה? תודה.

06/04/2009 | 00:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שושנה, מתבגרים אכן נוטים להתרחק ולהסתגר מפני הוריהם, ולבקש לעצמם מרחב חדש של פרטיות. הם הופכים דעתנים, ונוטים לבחון (לפעמים לרענן) אמונות ישנות, ולעיתים למרוד ולכפור בהן כליל. נוסף על השינויים הללו, יש בגיל זה עלייה דרמטית בדחפים המיניים, המחפשים מוצא. לכן חוברות אירוטיות ואתרי סקס אינטרנטיים פופולריים מאד בגיל ההתבגרות, ולא מוכרחים להיבהל מזה. למרות הריחוק והמבוכה, במשפחות בהן התקשורת בריאה ופתוחה, ממשיך להתקיים דיאלוג גם סביב נושאים של זוגיות ומיניות. כהורים, עלינו להיות ערניים לאפשרות של יחסי מין אצל המתבגרים, ולספק להם את כל המידע הרלוונטי, הנוגע ליחסי מין מוגנים, לאמצעי המניעה, ולחשיבותה של אינטימיות רגשית בקשר הזוגי. הדיון בנושאים אלה, מוטב שייעשה באווירה מכבדת, ללא בהלה או בושה, וללא תוכחה או איום. באווירה כזו, אני מניחה שהרצון לשתף ולהכיר את בת הזוג יגבר על המבוכה והבושה. סבלנות... מאחלת לכם חג חירות שמח וכשר ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים