מצוקה (נפשית ?) לילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/12/2010 | 15:50 | מאת: אריק

שלום, ביתי בת השנתיים וחצי השתנתה מאוד בשבועיים האחרונים ואנו מודאגים מאוד. בהתחהל חשבנו שזה וירוס או משהו רפואי שבל בינתיים הבדיקות הרפואיות תקינות. היא עצובה מאוד ובוכה כמעט כל היום אלא אם היא על הידיים שלנו. היא יושבת הרבה עם הראש מורכן. הרגלי השינה שלה השתנו ויש לה הפרעות בשנה. היא הפסיקה לאכול במעט הכל והיא מאוד מתוסכלת. עברנו דירה לפני חודש וחצי ואולי זה קשור לזה. האם מישהו מכיר פסיכולוג ילדים באזור ראשון לציון או נס ציונה? האם כדאי לבדוק משהו ספציפי אצלה? תודה.

15/12/2010 | 02:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אריק, בדרך כלל, ילדים בגיל זה אינם מגיעים לטיפול, אלא אם קיימת בעיה התפתחותית. פסיכולוג ילדים בהחלט יכול לתת הדרכת הורים, ולהנחות אתכם כיצד להרגיע אותה באופן יעיל. יתכן שהיא מגיבה למעבר הדירה, ובכל זאת, שינויים דרסטיים בהרגלי האכילה והשינה ובמצב הרוח יכולים להיות קשורים לבעיה בריאותית (אפילו בעיה "קלה" כמו פצעים בפה, למשל). המשיכו לברר לפני שהולכים על הכיוון הפסיכולוגי. בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים