חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/12/2010 | 12:49 | מאת: אמא

היי הילד שלי בן שנתיים ושבעה חודשים בשבוע האחרו פעמים בשבוע התחיל להתועורר בליליה עם חלומות בהלה בפעם הראשונה הוא טען שיש חתול בחדר ושהיא נתנה לו בסקוויט והוא ביקש ממני בבכי לתת לו את הבסויקיט לקח לי להרגיע אותו אולי חצי שעה עד שמרוב בכי אמר לי שכואב לו הראש עעד שנרדם בחלום השני הוא התעורר בבכי כשהוא אמר שיש משהוא מתחת לסמיכה שנושך אותו ושאני אגרש אותו האם זה רגיל או שיש מקום לדאגה ובאיזה גיל מתחילות החלומות איך אפשר לעבור את התקופה הזו בשלום בלי נזקים לילד

09/12/2010 | 00:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, חלומות טובים ורעים מופיעים כבר בגיל הרך, וכשלעצמם אינם מעידים על בעיה פסיכולוגית. ביעותי לילה מהסוג שאתם חווים אופייניים מאד בגיל הזה, ואין הרבה מה לעשות איתם מלבד להישאר זמינים ורגועים עבור הילד. אם הפחדים 'גולשים' גם לשעות העירות, אפשר לעזור גם באמצעות ספרי ילדים העוסקים במפלצות ופחדים, במשחק דמיוני או בפעילויות יצירה סביב נושא הפחד. חלומות פז ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים