טיפול רגשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/12/2010 | 00:16 | מאת: טל

שלום, כיצד להסביר לילדי בן התשע שזקוק לטיפול רגשי (בעקבות התפרצויות זעם) תודה טל

06/12/2010 | 01:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טל, אני מחזיקה בדעה שהאמת היא ההסבר הנכון והפשוט ביותר, ושכל ניסיון לטשטש אותה מיותר. תוכלי לומר לו שאת מודאגת מההתפרצויות שלו, וחושבת שהם מקלקלות לו ופוגעות בו. תוכלי להוסיף ולומר שהתייעצת בנושא, והחלטת שמה שיעזור לו זה להגיע לטיפול רגשי אצל פסיכולוג (או כל מטפל אחר, אם כך הדבר), כדי ללמוד לשלוט טוב יותר בכעסים שלו וברגשותיו. הסבירי לו שטיפול בילדים מתבצע תוך כדי משחק, יצירה, או פעילות נעימה אחרת, ושהמטפל הוא אדם שמנוסה בעבודה עם ילדים, ומשתדל מאד שיהיה לו נוח ונעים. מניסיוני, רוב הילדים לומדים די מהר ליהנות מהמפגש השבועי, ומתקשים לוותר עליו. גם את זה אפשר לספר לו. בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים