נערה/בחורה בת 18.5 לא ממשת את עצמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/12/2010 | 07:39 | מאת: אובדת עצות

הבת שלי בת 18.5 למדה באולפנה והיו לה קשיים לימודיים.בשלב מסויים פיתחה עצלות יתר והיתה מתעצלת לקום בבוקר עם סיבות של כאבי בטן וכאבי ראש.את כיתה יב' היא עברה בביה"ס אקסטרני.השנה היתה צריכה להתחיל את שנת שירות לאומי והיא מתחמקת ולא מעוניינת ממש.היא חסרת בטחון,בעלת דמוי עצמי נמוך וכו'.אני אובדת עצות רוצה ייעוץ כיצד לכוון אותה הלאה

06/12/2010 | 01:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, לא בטוח שמה שאת מתארת כ'עצלות' הוא אכן כזה. יתכן שמדובר במצב נפשי שברירי, ואם כך הדבר רצוי לעזור ולתמוך ולא להכביד בתוכחות או בעמדה שיפוטית. העובדה שבתך לא מצליחה כבר למעלה משנה לתפקד כמצופה ממנה, והיא מתקשה להמשיך כיתר בנות גילה במסלול הרגיל, מעידה שמשהו לא כשורה. אני מציעה להפנותה לטיפול רגשי אצל פסיכולוג/ית קליני/ת, שיוכל לאפשר לה מרחב בטוח להתבוננות וחקירה עצמית, דווקא עכשיו, כשהיא על סף היציאה לחיים בוגרים. בהצלחה ליאת

06/12/2010 | 04:19 | מאת: אובדת עצות

תודה.אשמח אם תמליצי על טיפול/מטפל פסיכולוג קליני טוב ליד בית שמש שיפתור לנו את הבעיה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים