איך מתמודדים עם חרדות של ילדה בת 4?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/12/2010 | 13:48 | מאת: נס חנוכה

בתי סובלת מחרדות כלשהן כבר במשך שנתיים כשהיא בתקופות לחוצות (מעבר לגן חדש, הולדת אח.. ימי הולדת) אז זה מתבטא היא נוהגת לכחכח בגרון. זה יכול להמשך חודשים רצופים והכיחכוחים מופיעים או כל היום או לסירוגין... ולפעמים יש ימים בלי ואז שוב זה מופיע. השבוע היא גם סיפרה לי שכשהיא מגיעה לגן מתחילה לכאוב לה הבטן וזה עובר כשאנחנו מגיעים לקחת אותה. אז אני מניחה ששוב מדובר בסוג של חרדה. אני ממש עובדת עצות ולא יודעת איך עליי להתנהג ומה לעשות

03/12/2010 | 16:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, טיקים קוליים (כחכוח) או מוטוריים שכיחים למדי בילדות, והם נעלמים בדרך כלל מעצמם, ללא כל טיפול. חשוב לציין בהקשר זה, שהופעתם של הטיקים אכן משקפת מתח וחרדה, וההתייחסות צריכה להיות מופנית אליהם, ולא אל הטיקים עצמם (אליהם מוטב לא להתייחס כלל). מאחר ובתך עדיין צעירה מאד, אני מציעה להעדיף הדרכת הורים על פני טיפול פסיכולוגי פרטני, זאת כדי ללמוד לתת מענה נוסך ביטחון ומדוייק מול הפחדים שלה. בברכה ליאת

03/12/2010 | 19:26 | מאת: נס חנוכה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים