סרוב לאכול ארוחת בוקר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/11/2010 | 14:50 | מאת: טל

בני בן 15. כבר 3 חודשים מסרב לאכול בבוקר ורק שותה כוס שוקו לפני בית הספר.. טוען שאינו מסוגל לאכול ושמרגיש בחילה. לא מעוניין בארוחת עשר. כך שלמעשה מתחיל לאכול החל מארוחת הצהריים בלבד (אוכל היטב ארוחה מלאה כולל קינוח) ארוחת ארבע וארוחת ערב. (אוכל ממתקים במידה)האם מדובר בהפרעת אכילה?

26/11/2010 | 23:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טל, הגם שארוחת הבוקר רכשה לה מוניטין כארוחה החשובה ביום, יש די הרבה ילדים, מתבגרים ומבוגרים שמסתפקים בשתיית שוקו, קפה או מיץ בבוקר, ורק לקראת הצהריים מתחילים לחוש רעב. אם בנך אוכל את שאר הארוחות בצורה מלאה ומאוזנת, ואינו יורד או עולה במשקלו באופן חריג, מדוע את חושבת על הפרעת אכילה? האם יש רמזים נוספים בהתנהגותו היכולים להעיד על הפרעת אכילה? האם הוא בררני בצורה יוצאת דופן? מקיא? עסוק אובססיבית בספורט? האם הוא רוצה לרדת במשקל? האם אתם מנהלים מאבקים סביב האוכל (מעבר לארוחת הבוקר)? אם התשובות לרוב השאלות הללו שליליות, נדמה לי שאפשר להירגע. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים