מעבר דירה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/11/2010 | 12:51 | מאת: אלי

שלום. ביתי בת שנתיים באוקטובר האחרון התחילה ללכת לפעוטון בפעם הראשונה (לפני כן הייתה בבית) . ההתחלה הייתה קשה ועכשיו היא הולכת בשמחה. יש מעבר דירה שעומד על הפרק לאזור אחר לגמרי.. כלומר לא תוכל להמשיך בפעוטון שלה. איך הוצאה מהפעוטון תשפיע עלייה? האם כדאי להשאיר אותה אחרי המעבר בבית עד לשנה החדשה? או להשאיר אותה לזמן מה בבית? האם ממש לא כדאי לעשות את המעבר? תודה מראש

25/11/2010 | 14:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלי, מעבר דירה עלול להיחוות (לפחות לזמן מה) כמשבר לכל המשפחה. זה קוטע את תחושת הרציפות והביטחון אצל כל בני הבית, ועלול להשפיע במידה זו או אחרת על התפקוד של כל אחד מהם. ובכל זאת, שינויים מעין אלה הם בלתי נמנעים, ואני מאמינה שאנשים וילדים בריאים אמורים להסתגל לשינוי בהצלחה. עבור בתך הקטנה, הכניסה לגן בפעם הראשונה הייתה כרוכה בקושי, אך העובדה שהיא הסתגלה ואוהבת את הגן מעודדת מאד, ויכולה להיות רמז לבאות. אני מאמינה שגם אם יהיה קצת קשה בהתחלה, ההסתגלות הפעם תהיה פשוטה ומהירה יותר, ויש אפילו יתרונות: צוות הגן פנוי יותר באמצע השנה לקליטת ילד חדש, בהשוואה למצב של המון ילדים בוכים בו זמנית בספטמבר. במקומך, לא הייתי משאירה אותה בבית עד סוף השנה. הייתי ממליצה להכניס לגן לאחר מספר ימי הסתגלות. אחרי הכל, ההליכה לגן כבר הפכה חלק משגרת החיים עבורה, ושגרה היא עניין מבורך בתקופת משבר. בקיצור - דרך צלחה! ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים