איך להגיב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/11/2010 | 08:32 | מאת: מאיה

מה להגיד כשבני (עוד מעט בן 3) בא אליי בגן השעשועים ואומר לי "הוא דחף אותי". האם להגיד לו "תגיד לו שלא ידחוף אותך" או להתעלם בכך שאני אומרת "לך תמשיך לשחק"... מה לעשות? אני לא יודעת איך להתנהג בכל הסיטואציות האלה בגן השעשועים ובכלל... אני מלמדת אותו סבלנות ושלא דוחפים ולא להרביץ אבל לפעמים בא לי להגיד לו שיחזיר נמאס מכל הילדים האלה שלא מעניין אותם ולא רואים בעיניים פשוט רצים דוחפים לעבר המטרה סליחה אם אני נשמעת דרמטית , אני פשוט מתוסכלת מזה שאני בעצמי לא יודעת להתמודד עם זה ועוד אני צריכה ללמד את הבן שלי מה לעשות

24/11/2010 | 09:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מאיה, הילד שלך עדיין קטן מאד, והוא זקוק להשגחה גם בגינת המשחקים. אם ילדים גדולים יותר מפריעים לו או פוגעים בו, אני מציעה לקום ולהתערב. אם הוא זה שדוחף ופוגע, עליך להתערב ולעצור אותו, גם אם לדבריו דחפו אותו קודם. כידוע, לא פותרים בעיה של אלימות באלימות נגדית. יום טוב ליאת

24/11/2010 | 10:20 | מאת: מאיה

במידה ומדובר בבני גילו שדוחפים/חוטפים או מרביצים לו, חברים מהגן... מה אז אני אומרת לו?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים