אנקופרזיס?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/11/2010 | 09:36 | מאת: מאיה

שלום, אחי בן 8 חזר לעשות קקי בתחתונים. החזרה היתה בהדרגה, לפני כשנה היתה מופיעה לעיתים רחוקות, ועם המחלתו של אבי הבעיה החמירה. הגענו למצב בו הוא עושה מינימום 3 פעמים ביום. לפי מה שהבנתי קוראים לתופעה "אנקופרזיס".הוריי כבר מיואשים ולא יודעים כיצד להתמודד עם הנושא. אציין שהוא מטופל אצל פסיכולוגית, פעם בשבוע כבר כמה חודשים... ובכל זאת חלה הדרדרות נוספת, החל לעשות צרכים גם בבית הספר .דבר שלא היה עד היום. אשמח לכל המלצה מצידכם, או לחילופין פסיכולוג עליו אתם ממליצים... תודה מאיה

22/11/2010 | 19:46 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מאיה, אנקופרזיס היא תופעה עקשנית למדי, והטיפול בה מכוון בדר"כ אל הילד והוריו, אל דפוסי התקשורת בבית, מתוך מאמץ להפחית את עוצמת הקונפליקט ולשפר מיומנויות של הסתמכות עצמית אצל הילד. אני מציעה לא להתייאש, ולהישאר בטיפול גם אם הסימפטום עקשני. הבשורה הטובה היא, שרוב הילדים נגמלים מהסימפטום בסופו של דבר סביב גיל 9 (פלוס מינוס), וחבל להפסיק את העבודה על הקשר, שהיא המרכזית והחשובה בעצם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים