איך מתמודדים עם ילד בדיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2010 | 14:54 | מאת: אלי

שלום רב, הבן שלי בן 10, עבר אבחון פסיכו-דיאגנוסטי לאחרונה והמסקנה המרכזית היא שהילד סובל מדיכאון. הבעיה התעוררה בעקבות גירושין ומעבר למקום חדש. הילד נמצא בטיפול אצל פסיכוטרפיסט כבר שנתיים, ולפעמים נדמה היה שהעניינים משתפרים, אבל אז שוב מתדרדרים חזרה. האבא של הילד כל הזמן מספר לו שהוא יעבור לגור איתו, מגיש תביעות למשמרות - בקיצור מנהל מלחמה. בעקבות זאת הילד נאלץ להתמודד עם אין סוף "שיחות" עם פקידות סעד, חוקרי נוער וכל מיני אנשים. וזה לא עושה לו טוב. אני מרגישה כבר חסרת אונים. מה אפשר לעשות? איך אני יכולה לתרום לכך שהילד יצא מהדיכאון, שיבין שיכול להיות טוב במקום בו הוא נמצא, למרות שהאבא רחוק ממנו. אני מרגישה שכל המאמצים שלי יורדים לתימיון. אודה לתשובה מורחבת, במידת האפשר.

21/11/2010 | 20:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלי, ככלל, ילדים מסתגלים ומתמודדים טוב יותר עם גירושין, ככל שהתקשורת בין ההורים טובה, מכבדת ורציפה. כאשר ילדים נתונים בחזית המאבק בין הוריהם, הקשיים הרגשיים שלהם מחריפים. כרגע בנך נמצא בטיפול, ולכן הגורמים המטפלים הם הכתובת הטבעית לשאלותייך. הדרך הטובה להקל על הילד, היא - בין השאר - לסיים מה שיותר מהר את המאבקים המשפטיים ביניכם, ולהגיע לתקשורת סבירה ולנכונות לשתף פעולה לטובת הילד. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים