קיבעון לשמלות אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/11/2010 | 17:48 | מאת: אמא של...

שלום ליאת, בני בן ה-4 ושלושה חודשים מאוד אוהב ללבוש שמלות.עניין זה התחיל בגיל 3. לא הגבלנו אותו, אך עם זאת אנו לא מחזיקים בבית שמלות אלא רק אצל החברים שלו. לאחרונה דבר זה הפך לאובססיבי, כאשר החברים אליו הוא רוצה ללכת (יותר נכון חברות)הן רק אלו שיש להן שמלות יפות ומוכנות לשחק איתו בפיות- סינדרלה ושלגייה... במידה ורוצות לבוא אליו הוא אומר:"רק אם הן מביאות שתי שמלות,זה החוק" האם קבעון זה הוא נורמטיבי לגיל? לדעתי זה נמשך כבר הרבה זמן.... תודה

21/11/2010 | 13:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, את מתארת התנהגות שאינה תואמת מין (ג'נדר). אנו פוגשים זאת, לעיתים, אצל ילדים ואין בכך כדי להעיד בהכרח על נטיותיו בעתיד. עם זאת, במקרים בהם קיים בלבול בזהות המגדרית, אפשר לנסות לכוון או לפחות לא לעודד התנהגויות כאלה. שווה להתייעץ ולקבל הכוונה מפסיכולוג קליני של ילדים. בברכה ליאת

21/11/2010 | 18:16 | מאת: אמא של..

האם את מתכוונת כשאת אומרת:"לא לעודד" לא לתת לו ללבוש שמלות אצל חברות? האם אפשר לשלוט בזה? אנחנו מסבירים הרבה פעמים שזו רק תחפושת והביתה הוא צריך להתלבש בבגדים הרגילים שלו. לא נותנים לו לצאת עם השמלות. תודה על המענה! דרך אגב, אם זו הנטייה המינית שלו אין לנו דרך לשנות את זה. רק לקבל את זה, לא??

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים