בני בן העשר עם חרדות לא ברורות...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/11/2010 | 20:54 | מאת: הגר

החלה תופעה חדשה אצל בני בן העשר -הוא ניכנס להתקפיי חרדה בכל פעם שאני צריכה לצאת בערב מהבית. לא ברור מהיכן זה התחיל-כבר יצא לנו לנסוע האישון לילה להחזרו מבית קרובים... אך זה הולך ומחמיר גם אם הוא נישאר עם אביו הוא בפניקה של בכי נשימה מואצת ותגובה לא הגיונית לגילו ולסיטואציה. אני עם תחושות שאני במעצר בית-דיי מתוסכלת מהמצב כי מצד אחד אני רוצה לעזור-ואין לי את הכלים. -חשבתי על יעוץ פסיכולוגי אך אני חוששת שזה אולי יגרום לו לנזק תדמיתי בעניי עצמו. הוא לא מצליח לרדת לשורש הבעיה רק טוען שאינו מרגיש טוב כשאני לא אומרת לו לילה טוב פנים אל פנים ולא מכסה אותו. איך מנתקים אותו מהתלות המטורפת הזו??? אנא עיזרו לי-אמא כלואה.

19/11/2010 | 00:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הגר, התקפי חרדה או פניקה גורמים סבל רב, הן לילד והן להוריו. מאחר שהמופע הסוער נרשם כחוויה קשה מאד הן אצל הילד והן אצל הסובבים, מתפתח לאט לאט הפחד מפני ההתקף הבא, ונוצרת מערכת שלמה של הימנעויות מכל מה שיכול לעורר התקף נוסף. זהו מצב בלתי רצוי, שעלול לשעבד הן את הילד והן את ההורה, ולכן, הפנייה לעזרתו של איש מקצוע נראית חיונית ורלוונטית. מניסיוני, ילדים אינם ניזוקים תדמיתית מעצם הפנייה לטיפול. סכנה כזו צפוייה דוקא מאורח החיים החרדתי, שהופך את הילד להימנעותי, חריג ובעיקר סובל. פנו להתייעצות אצל פסיכולוג ילדים קליני, והחזירו לעצמכם איכות חיים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים